Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:543238
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Francisko Franko Bahamonde (04.12.1892 - 20.11.1975) dzimis Spānijā, Ferolas pilsētiņā, kas bija Spānijas ziemeļu galvenā jūras bāze. Viņa vecāki Marija Pilāra Bahamonte un Nikolass Franko Salgado bija andalūziešu izcelsmes, kas pēc apprecēšanās 1890. gadā pārcēlās uz Ferolu. Franko ģimene bija saistīta ar militāro pasauli jau 6. paaudzē, līdz ar to arī Franko ģimenes atvasēm nebija šaubu arī par savu nākotnes izvēli. Francisko bija 2 jaunāki brāļi (Nikolass – vēlāk armijas virsnieks un diplomāts; Ramons – Gaisa Spēku pilots) un 2 jaunākas māsas, kas arī darbojās armijā.
Pēc iznīcinošā Spāņu-Amerikāņu kara 20. gs. sakumā Francisko, pretēji tēva mudinājumiem nogaidīt un iestāties Jūras akadēmijā, 1907. gadā patvaļīgi pievienojās Spāņu Sauszemes spēkiem un iestājās Kājnieku Akadēmijā Toledo. Pabeidzis akadēmiju un ieguvis leitnanta pakāpi, 1911. gadā Franko tika aizkomandēts uz Maroku, kur tikko bija sākusies smagā un Spānijai sākotnēji neveiksmīgā Rifas kauja (1909-1927). Armijā Franko bijis ļoti impulsīvs un brīžiem pat neapdomīgs, bieži izdarīja ātrus un bezjēdzīgus lēmumus: pavēlējis saviem karavīriem karot smagos laika apstākļos un bieži atstājis sev padotos bez miega vai pārtikas. Pēc daudzām veiksmīgi aizvadītām kaujām Franko, jau būdams visu laiku jaunākais majors Spānijas armijā, 1917. gadā atgriezās dzimtenē, lai ārstētu gūto ievainojumu.
Franko apmetās Ovjedo, kur pašmācības ceļā nopietni pievērsās sevis izglītošanai. It īpaši viņu interesēja tēmas, saistītas ar ekonomiku un politiku, kā arī sociālie, jo sevišķi viena tēma: iespējamā masonu un komunistu sazvērestība pret Spānijas valdību, suverenitāti un valstiskajām interesēm. Franko uzskatīja, ka galveno tautas ienaidnieku - spāņu masonu un komunistu - kodolu veido etniskās minoritātes - baski, galīsieši, katalonieši, u.c. -, kas noteiktām metodēm „jānoved pie kārtības”. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118146
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties