Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:333473
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

F. Nīčē ir viens no slavenākajiem pēcklasiskā perioda filozofiem. Ar savu dzīves uzskatu un filozofiju viņš līdzīgi vētrai ielauzās pasaulē, iznīcinot visu, kas bija tik stabils, kas bija pieņemts līdz šīm. Viņš pats sevi nosauca par dinamītu – viņš uzspirdzināja visu, kas bija un uz tā drupām sāka būvēt visu no jauna, visu pa savam. Viņa viedoklis bija kut kas cits, kaut kas pilnīgi jauns. Viņš parādīja pasaulei citu, savu filozofiju. Un pasaule pieņēma to.
Par Nīči joko: uzraksts uz žoga „Dievs ir miris. Parakts: Nīče”
„Nīče ir miris. Paraksts: Dievs”
Nīčes teiktais „Dievs ir miris” kļuva par aforismu. Tās bija viņa spļāviens kriestitībai sejā. Viņš noliedza, atteicās no Dieva. Viņš atļāvās to, ko līdz viņam vēl neviens sev nebija atļāvis. Pastāv viedoklis, ka Nīče ir ateists. Bet gluži tā nav. Viņa darbos (piemērām „Tā runāja Zaratustra”) ir Bībeles personāži, sižeti. Viņš atsakās no Dieva, bet neatsakās no Bībeles. Tātad mēs nevaram saukt Nīči par ateistu.F. Nīčē ir viens no slavenākajiem pēcklasiskā perioda filozofiem. Ar savu dzīves uzskatu un filozofiju viņš līdzīgi vētrai ielauzās pasaulē, iznīcinot visu, kas bija tik stabils, kas bija pieņemts līdz šīm. Viņš pats sevi nosauca par dinamītu – viņš uzspirdzināja visu, kas bija un uz tā drupām sāka būvēt visu no jauna, visu pa savam. Viņa viedoklis bija kut kas cits, kaut kas pilnīgi jauns. Viņš parādīja pasaulei citu, savu filozofiju. Un pasaule pieņēma to.
Par Nīči joko: uzraksts uz žoga „Dievs ir miris. Parakts: Nīče”
„Nīče ir miris. Paraksts: Dievs”
Nīčes teiktais „Dievs ir miris” kļuva par aforismu. Tās bija viņa spļāviens kriestitībai sejā. Viņš noliedza, atteicās no Dieva. Viņš atļāvās to, ko līdz viņam vēl neviens sev nebija atļāvis. Pastāv viedoklis, ka Nīče ir ateists. Bet gluži tā nav. Viņa darbos (piemērām „Tā runāja Zaratustra”) ir Bībeles personāži, sižeti. Viņš atsakās no Dieva, bet neatsakās no Bībeles. Tātad mēs nevaram saukt Nīči par ateistu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1167722
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties