Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730972
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

41. Pointing vektors un elektromagnētisko viļņu intensitāte. 1) Pointinga vektors: Par Pointinga vektoru sauc vektoru S^ (^-vektors, augšā bultiņa). Pointinga vektors tiek saukts par Umova-Pointinga vektoru, jo vektors S^ ir analogs Umova vektoram un pirmais šo vektoru sāka lietot angļu fiziķis Dž. Pointings. Pointinga vektoru var noteikt pēc formulas: S^=v^. Tā kā =(1/v)EH, tad S=EH. Kā zināms, E^ perpendikulārs H^ un (E^ x H^) paralēls v^. Tas nozīmē, ka (E^ x H^) paralēls S^. Tādēļ S^=E^ x H^ (x- vektoriālais reizinājums). 2)Elektromagnētisko viļņu enerģijas plūsmas blīvuma vidējo vērtību sauc par elektromagnētisko viļņu intensitāti I. No sakarībām S^=E^ x H^ un Em~Hm~(1/r)sin izriet, ka I~(1/r2)sin2.
43. Elektromagnētisko viļņu difrak-cija un interference. Koherentiem viļņiem pārklājoties, dažās vietās novērojama viļņu savstarpēja pastiprinā-šanās, bet citās - pavājināšanās. Šo parādību sauc par viļņu interferenci. Lai rezultējošo svārstību amplitūda punktā P būtu maksimālā, t. i. vienāda ar A1+A2, jābūt spēkā nosacījumam cos=cos(1--2)=1, resp., 1-2=(2k), kur k=0;1;... (tādā gadījumā būtu interferences maksimuma nosacījums). Interferences minimuma nosacījums izpildīsies, ja svārstību amplitūda punktā P būs minimālā, t. i. cos=cos(1-2)=-1, resp., 1-2=(2k-1) . 2) Par gaismas difrakciju sauc jebkuru novirzi no gaismas taisnvirziena izplatīšanās, ja šī novirze nav saistīta ar gaismas atstarošanu laušanu u. taml. Vienkāršā-kiem vārdiem sakot difrakcija ir spēja apliekties ap šķēršļiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112196
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.