Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:939278
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Finansu jēdziens, tās funkcijas. Finanses – naudas attiecības, kas veidojas pastāvīgas naudas aprites procesā. Naudas aprite - ir ciklisks process, kas saistīts ar veidošanu, uzkrāšanu, sadali un izlietošanu. Strādājot tā tiek iegūta, pēc tam atlikta un uzkrāta, tālāk saskaņā ar budžetu sadalīta un izlietota saskaņā ar vajadzībām. Valstī šo apriti veicina finansu tirgus un tas galvenokārt sastāv no bankām jeb kredītiestādēm. Bankas ir šaurāks jēdziens nekā kredītiestādes. Pie kredītiestādēm pieder pensiju fonds, investīciju fondi utt. Pie finansu tirgus pieder apdrošināšana, birža. Vēl pie finansu tirgus pieskaita valsts budžetu, nodokļus, uzņēmumu finansu uzskaiti. Sadzīvē ja runā par finansu tirgu, tad domā visu finansu tirgu kopumā. Finansu pazīmes: 1. Finanses ir naudas lietas, bet nav pati nauda;2.Finansu pamats ir naudas kustība; Ne visas naudas attiecības ir finansu attiecības, bet tikai kur nauda atdalīta no preces, tur pati nauda kalpo par preci.

4. Valsts finansu sistēma. Finansu sistēmu valstī veido vai realizē pati valsts un finanses zināmā mērā ir līdzeklis valsts varas realizēšanai. Lai šo sistēmu uzturētu tiek izveidota valsts pārvalde, tā nav iestāde, tā tiek realizēta valsts politikas rezultātā. Valsts finansu sistēmas elementi ir: 1.Nauda un vērtspapīri, 2.Valsts finansu institūcijas, Finansu ministrija, 3. Finansu uzņēmumi (bankas, biržas, apdrošināšanas sabiedrības, fondi). 4. Nodokļu un nodevu sistēma .5.Nodokļu maksātāji .6.Nodokļu tērētāji: Valsts institūcijas no budžeta finansētās valsts institūcijas; Nestrādājošie iedzīvotāji, …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties