Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:786600
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr mūsdienās komercbankas nav pats nopietnākais spēlētājs finanšu institūcijās, bet gan vairāk uzmanības jāpievērš citiem starpniekiem, kā pensiju fondiem, apdrošināšanas kompānijām, finanšu kompānijām, investīciju bankām, kuras aug uz banku rēķina .
Finanšu tirgi ieņem būtisku lomu ekonomikas sistēmā, jo tie nodrošina līdzekļu pārdali no tām mājsaimniecībām, uzņēmumiem un valdībām, kuras ir iekrājušas pārpalikumus uz tām vietām, kam ir līdzekļu iztrūkums un nepieciešamība pēc finanšu līdzekļiem, lai attīstītos vai nodrošinātu savas funkcijas. Uzņēmums vai individuālā persona fondus iegūst finanšu tirgū divējādi. Vispopulārākais veids kā to izdarīt ir izlaist parāda instrumentu tādu, kā obligācijas vai hipotēku, kas ir līgumiska satura vienošanās aizņēmējam maksāt instrumenta turētājam noteiktu summu noteiktos laika posmos līdz viss tiek atmaksāts atpakaļ. Brieduma stadija šāda veida instrumentiem ir gadi pēc cik šie instrumenti tiks atmaksāti. Otrā metode kā iegūt līdzekļus ir izlaižot akcijas, kas dod iespēju iegūt daļu no tīrās peļņas un daļu no biznesa aktīviem. Uzņēmumi bieži vien veic periodiskos maksājumus, kas saucās dividendes akciju turētājiem, kas tiek uzskatīti kā ilgtermiņa vērtspapīri .

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties