Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:435895
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Finansu instrumenti, kuru dzēšanas termiņš ir ne lielāks par vienu gadu, tiek saukti par naudas tirgus instrumentiem.
Finansu instrumenti, kuru dzēšanas termiņš ir lielāks par vienu gadu, tiek saukti par kapitāla tirgus instrumentiem.
Īstermiņa (naudas) finansu instrumenti tie ir instrumenti, kuru dzēšanas termiņš ir līdz vienam gadam. Vidēja termiņa finansu instrumentu dzēšanas termiņš ir no viena līdz pieciem gadiem, bet ilgtermiņa finansu instrumentu dzēšanas termiņš ir virs pieciem gadiem.
Naudas tirgus. Īstermiņa naudas tirgus instrumenti tie apgrozīti vairumtirdzniecības tirgū. Valsts, municipālās, privātās un starptautiskās finansu institūcijas ir galvenie kreditori un debitori īstermiņa naudas tirgū. Tie veic aizņēmumus pret garantētu nodrošinājumu vai bez īpašām garantijām. Aizņēmums tiek izdarīts emitējot vērtspapīrus. Nauda tirgus sistēmā ir prece, tai ir cena, šo cenu sauc par procenta likmi. Banku un citu finanšu institūciju galvenā funkcija ir būt par starpniekiem starp naudas uzkrājējiem un aizņēmējiem un līdz ar to nodrošināt tās nepārtrauktu kustību. Bankas saņem peļņu tāpēc, kas par aizdevumu izsniegšanu pieprasa lielāku samaksu nekā maksā naudas noguldītājiem. Noguldītāji – uzkrājumu īpašnieki – un aizdevumu ņēmēji satiekas: naudas tirgū, kas specializējas īstermiņa kredītu izsniegšanā vai kapitāla tirgū, kas specializējas ilgtermiņa kredītu piešķiršanā.
Dažādas institūcijas izlaiž īstermiņa naudas tirgus instrumentus: 1)
finansu ministrija emitē valsts īstermiņa obligācijas, lai segtu budžeta deficītu; 2) Centrālā banka izlaiž obligācijas, lai iegūtu līdzekļus un nodrošinātu monetāro politiku; 3) municipalitātes emitē īstermiņa obligācijas savām finansiālām vajadzībām; 4) komercbankas izdod depozīta sertifikātus, kā specifisku finansu instrumentu; 5) lielas bankas diskontē komercstruktūras izrakstītās parādzīmes, lai paātrinātu finansu apgrozījumu; 6) komercstruktūras izraksta vekseļus un tratas, kā alternatīvas banku kredītam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139209
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties