Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:227239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1).Kas ir finansu aktīvs ? - Finansu aktīvs (financial assef) ir īpašums, kas dod likumīgas tiesības saņemt nākotnē labumus (piem., noteiktas naudas summas) un kuram ir sava tirgus vērtība. Apmaiņa ar finansu aktīviem notiek finansu tirgū (financial marķēt).
2) Nosaukt vismaz piecas brīvo naudas līdzekļu ieguldīšanas (investēšanas) sfēras, kurās ir iespējams gūt pe|ņu ? - Brīvos naudas līdzekļus ar peļņas ieguves iespēju var ieguldīt (investēt) daudzās sfērās: ® ražošanas sfērā vai kādā saimnieciskās darbības sfērā ( rūpniecībā, ® tirdzniecībā, sakaru sfērā, celtniecībā u.c.); ® nekustamajā īpašumā, antikvārās lietās, dārglietās, dārgmetālos vai mākslas priekšmetos; ® naudu var ieguldīt ārvalstu valūtā, ja nacionālā valūta zaudē vērtību; ® pensiju un apdrošināšanas fondos; ® dažādu veidu vērtspapīros; ® izsniegt aizdevumu veidā; ® noguldīt depozītā uz procentiem u.t.t.
3) Kas ir finansu tirgus ? - Finansu tirgus ir tirgus, kurā tiek nodrošināts mehānisms finansu aktīvu izveidei un apmaiņai.
4) Kādas trīs ekonomiskas funkcijas pilda finansu tirgus ? - a) Finansu tirgū mijiedarbojoties pircēju un pārdevēju interesēm, veidojasfinansu aktīvu cenas. b) Finansu tirgus nodrošina investoriem mehānismu darījumu veikšanai ar finansu aktīviem (pirkšanai/pārdošanai), tādejādi nodrošinot likviditāti -iespēju aktīvus apmainīt pret naudu. c) Finansu tirgus samazina izdevumus un pieskaitāmās izmaksas. Finansu tirgus ietvaros notiek finansu resursu pieprasījuma un piedāvājuma sabalansēšana to pirkšanas un pārdošanas procesā.
5) Kā finansu tirgus tiek klasificēts atkarībā no termiņa ? - atkarībā no termiņa - īstermiņa - naudas tirgus (money markef), kurā apgrozās aktīvi ar termiņu līdz l gadam; ® ilgtermiņa - kapitālu tirgus (capital markef), kurā apgrozās aktīvi ar termiņu ® ilgāku par l gadu;
6) Pie kāda tirgus (īstermiņu - naudas tirgus vai ilgtermiņu - kapitāla tirgus) pieder aktīvi ar dzēšanas termiņu tieši 1 gads ? - Finansu tirgu var klasificēt: ® -atkarībā no finansu tiesību tipa ® -akcionāru tiesību tirgus (stock markef) ® - parādsaistību tirgus (debt markef)
7) Kādi ir svarīgākie faktori, kuru dēļ kapitāls tiek novirzīts no viena finansu tirgus veida uz citu ? - Kapitāla pārplūšana no viena finansu tirgus veida uz citu ir atkarīga no vairākiem faktoriem, svarīgākie no tiem ir: ® tirgus ienesīguma līmenis; ® ienākumu aplikšanas ar nodokļiem un citiem nodokļu sistēmas nosacījumiem; ® riska līmeņa un iespējām zaudēt kapitālu, neiegūstot paredzēto ienākuma apjomu; ® tirgus organizācijas un ērtībām, kādas tiek piedāvātas investoriem, iespējas ātri iesaistīties tirgū un ātri to atstāt, no informētības līmeņa u.c.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1164606
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties