Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:137774
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Filosofijas vēsturē pastāv daudz dažādu virzienu. Nevienu no tiem nevar uzskatīt par vienīgi pareizo, jo filosofiskās mācības principā nav vērtējamas kā pareizas vai aplamas. Filosofija pastāv kā dažādu laikmetu paradigmu, noskaņojumu, vērtīborientāciju, dzīves stilu izteicēja un radoša pārveidotāja. Uzskata, ka filosofija nodarbojas ar to jautājumu loku, kuri atrodas starp reliģiju un zinātni. M. Heidegers iekļauj teoloģiju pozitīvo zinātņu skaitā, bet filosofijā saskata tādu nodarbi, kurā risinās pārdomas par dziļākajiem dzīves pasaules horizontiem, uz kuriem balstās zinātnes un pasaules izpratne kopumā.
Filosofijas vēsturi klasificē saskaņā ar piederību dažādiem kultūras laikmetiem: antīkā, viduslaiku, Renesances, Jaunlaiku, Apgaismības, klasiskā, mūsdienu filosofija. Cits dalījums ir Austrumu un Rietumu tipa filosofijā. Filosofiskajās mācībās parādās autora psiholoģiskās ievirzes un domāšanas specifika.
Eiropas filosofijas vēsturē iezīmējas būtiskas atšķirības starp klasisko un postklasisko jeb mūsdienu filosofiju. Klasisko filosofiju raksturo pievēršanās prātam, izziņai, pašapziņai, sistēmu radīšanai, absolūtam. Postklasiskā filosofija priekšroku dod dzīvei, eksistencei, cilvēciskajai pasaulei, bezapziņai, subjekta un obkejta pretstata atcelšanai, relatīvismam, plurālismam un absolūta apšaubīšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1232860
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties