Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:208276
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.08.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads fermentu pasaulē
Fermenti ir dzīvības procesa katalizatori, kas regulē katru ķīmisko reakciju organismā. Bez tiem bioloģiskās reakcijas notiktu pārāk lēni, lai uzturētu dzīvību. Tie ir olbaltumvielas vai olbaltumvielu kompleksi, bieži ar piesaistītiem kofaktoriem, kas precīzi vada bioķīmiskos procesus.
2. Fermentu ķīmiskā un molekulārā uzbūve
Fermentu pamatā ir polipeptīdu ķēdes, kas savākti noteiktā telpiskā konfigurācijā — tā sauktajā terciārajā un kvartārajā struktūrā. Šī trīsdimensiju forma ir būtiska, jo tā veido aktīvo vietu, kas atbilst specifiskajam substrātam kā atslēga atslēgas caurumam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties