Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:420729
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Strazdumužā pie Rīgas tika noslēgts pamiers, saskaņā ar kuru, dzlzsdivīzijai bija jāatstāj Latvija. , bet landesfēram kopā ar latviešu un igauņu nacionālajām daļām jāizveido fronte pret Sarkano armiju. A. Niedras valdība tika atcelta. Rīgā atgriezās K.U. valdība, vienotā Latvijas Republikas armijā apvienojās D-latv. un Z-latv. Brigādes. Šķita, ka neatkarība jau pamatos ir izcīnīta.
Taču Golca komandētie spēki nesteidzās pamest Latviju. Kurzemē uzradās Krievijas armijas bijušais virsnieks Pāvels Bermonts-Avalovs, kuri kopā nolēma pārveidot dzelzsdivīziju par Rietumkrievijas armiju, kuras formālais vadītājs bija Bermunts-Avalovs.
1919.g. oktobrī Bermonta armija pārņēma savā kontrolē lielāko Kurzemes daļu. Viņi pieprasīja, lai L.R. Pgaidu valdība izlaiž viņus cauri Rīgai, lai tie varētu doties cīņa pret Sarkano armiju. Latvijas valdība atteicās to darīt, tāpēc sākās kauja. Latvijas armijas galvenie spēki cīnījās austrumos pret Sarkano armiju, tāpēc sākotnēji tā nespēja apturēt bermontiešus un viņi ieņēma Pārdaugavu, likās, ak ieņems visu Rīgu. K.U. evakuējās uz Cēsīm.
1919.g. 11. Novembrī Latvijas armijas vienības ar britu kara flotes atbalstu uzsāka operāciju Pārdaugavas atbrīvošana. Viņi tika sakauti un līdz gada beigām padzīti no Latvijas.
Līdz 1920.g. janvāra beigām karadarbība norisinājās Latgalē, kur pret Sarkano armiju cīnījās Latvijas un Polijas nacionālās armijas.
1.februārī starp Latvijas Republiku un Padomju Krieviju tika noslēgts pamiers. Tā bija de facto izveidojusies Latvijas valsts kurai tagad bija jāiegūst starptautiskā atzīšana de jure.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1333626
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties