Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:535169
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Produktu raksturojums    4
1.1.  Pakalpojumu klāsts    4
1.2.  Līdzīgu pakalpojumu un produktu foto    8
2.  Vispārējs industrijas raksturojums    12
3.  Konkurentu analīze    19
3.1.  Tiešie, netiešie konkurenti    19
3.2.  Potenciālie konkurenti    23
4.  Statistisko datu analīze    24
5.  Iespējas un draudi (ID analīze)    30
  Secinājumi    32
  Bibliogrāfija    33
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šī darba ietvaros uzzināju daudz jaunas informācijas – gan par industriju kopumā, gan dažādus Latvijas Republikas un ES tiesiskos regulējumus, gan reālus faktus par uzņēmējdarbības uzsākšanu. Secināju, ka manis analizētais pakalpojumu klāsts vēl netiek sniegts vienuviet, tādēļ tam ir potenciāls un nešaubos, ka vēlāk, reāli izstrādājot biznesa plānu, iegūšu vēl daudz vērtīgu atziņu.
Industrijas barjeras, lai iekļūtu ir augstas, nepieciešams liels kapitāls gan jaunākās tehnoloģijas un aparātu iegādei, gan izejvielu un produktu sagādei, kā arī kvalificēta darbaspēka piesaistei, taču tas nodrošina konkurentu skaita tendenci nepieaugt. Par to liecina arī pēdējo gadu statistiskie dati, ka uzņēmumu skaits industrijā nemainās.
Uzzināju, ka industrija tiek stingri regulēta un regulāri apsekota. Uzņēmumiem un to darbiniekiem jāievēro dažādas prasības, lai spētu darboties atbilstoši likumam, kā arī tiek veiktas regulāras inspekcijas, lai apsekotu šo kvalitātes rādītāju atbilstību.
Industrijas pakalpojuma pašizmaksa ir augsta, tādēļ sniegtais pakalpojums ir savā veidā ekskluzīvs un nav pieejams jebkuram iedzīvotājam. Šo pašizmaksu veido jaunu inovatīvu tehnisko līdzekļu nodrošinājums, dārgas izejvielas, un specifikās izglītības nepieciešamība, lai varētu darboties šajā industrijā.
Lai nodrošinātu sekmīgu ieiešanu industrijā un konkurētspēju ar citiem uzņēmumiem nepieciešams “veiksmes faktors” - kaut kas tāds, kas liecinātu par konkrētā biznesa atšķirību no citiem. To var sekmēt ar mārketinga stratēģijas palīdzību, zīmola radīšanu, piemērotas atrašanās vietas izvēli, konkurētspējīgas cenas piedāvāšanu, veiksmīgu klientu piesaisti u.c.
Diezgan lielu ietekmi uz industriju atstāj tās saistošo industriju attīstība. Piemēram, gan tehnoloģiskās, gan ķīmijas rūpniecības nozares pasaulē strauji attīstās, kas nodrošina jaunu inovāciju ienākšanu un jaunu risinājumu rašanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties