Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:496068
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Bērni mācās saudzēt mantas un cienīt apkārtējo vidi ne tāpēc, ka viņus mudina būt atbildīgiem, bet gan tāpēc, ka viņi redz, ka tā rīkojas vecāki.
Saistībā ar Corona vīrusu valstī, man vajadzēja kādu laiku pastrādāt dežūrgrupā, kur viens no bērniem pastāvīgi bija rupjš pret mani un auklīti, pazemoja un smējās par mazākiem bērniem, tīšuprāt bojāja rotaļlietas. Uz maniem skaidrojumiem, ka tā darīt nav labi, es saņēmu atbildē jaunu iebildumu un pretenziju porciju. Šāda situācija iedzina mani strupceļā– no kurienes gan bērnā var būt tik daudz agresijas? Atbildi uz šo jautājumu es guvu, aprunājoties ar bērna tēvu. Uz manis sacīto, ka bērnam turpmāk dzīve var klāties grūti, tēvs atbildēja, ka bērnudārzs un skola nav nekāda dzīve, ka viņš pats tāds esot bijis un, ka tikai tā puikas kļūst par īstiem vīriem.
Kā teica krievu klasiķis Ļ. Tolstojs - viss sākas ģimenē. Es uzskatu, ka pedagogs, pat vistalantīgākais, nav spējīgs izlabot kļūdas, kuras iegūtas ģimenē un nepareizā apkārtējā vidē. Tieši tāpēc mazuļa audzināšanā tik svarīgu un nozīmīgu lomu spēlē ģimene, kā arī vecāku un pedagogu veiksmīga sadarbība. Izglītojot bērnu, pedagogs sniedz viņam iespēju veidoties kā personībai.
Noslēgumā es vēlētos sniegt dažus T.Seldina citātus no grāmatas “Montesori enciklopēdija” par ģimenes lomu bērna audzināšanā, kas man likās atbilstoši:
- “Ne katrs skolotājs kļūst par vecāku, bet katram vecākam ir jākļūst par skolotāju”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1385646
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties