Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:999262
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runas efektivitātes nodrošināšanai ir jāiemācās apzināti kontrolēt gaisa patēriņu ar diafragmas vadošās muskulatūras nervu receptoriem, lai pēc iespējas vairāk elpas pārvērstos skaņā. Ja notiek patstāvīgi treniņi, tad šāds elpošanas paņēmies jau kļūst patstāvīgs nervu centros, tas līdz ar to kļūst pilnībā automātisks un pašam izpildāms, pat nekontrolējams.[1.,128.]
Ļoti efektīvi un pat organismam ieteicami ir A.Streļņikovas elpošanas vingrojumi. Ja cilvēks ir zaudējis balsi, piemēram, pārpūles rezultātā, stresa, vai arī ilgstoša aizsmakuma dēļ, vai arī ir nebūt kādā veidā skarti elpceļi, tad cilvēkam būtu ieteicams veikt šos vingrinājumus, lai atgrieztos ierastā , iepriekšējā ritmā. Šo vingrināju autore r Maskavā dzīvojoša dziedātāja un vokālā pedagoģe kopā ar savu māti. Tā ir metode, kurā elpošana ir apvienota ar kustību, kur straujai un aktīvai elpai seko pasīva, pēc iespējas rāmāka izelpa. Šādi vingrojumi ne tikai atjauno zaudēto balsi, bet tajā pat laikā padara balsi daudz skanīgāku un stabilāku.
Lielākā daļa no mums zina ļoti maz par savu ķermeni, un kur nu vēl par elpošanu, kas vispār liekas pašsaprotama, un nav ko pievērts uzmanību. Bet kā jau darbā minēju , elpošanai ir svarīgākā nozīmē mūsu eksistencei, labai veselībai un protams, elpošana jāizkopj , lai veicinātu teicamas runas prasmes. Tieši tāpēc , mums vajadzētu vairāk apzināties iespējas , ko varam veikt ar savu ķermeni un visu kas mums ir dots !

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties