Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:923579
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomikas mekānisma pilnveidošanās brīvā tirgus apstākļos ir priekšnoteikums naudas sistēmas kustības fukcionēšanai, kā arī bezskaidras un skaidras naudas norēķiniem. Rodas nepieciešamība pēc pilnīgi jauna norēķinu veida, tāda, kurš paātrinātu naudas līdzekļu apgrozību, vienlaicīgi patērējot mazāk darba un enerģijas. Dotā problēma nevarēja tikt atrisināta masveidā izmantojot esošās maksājuma formas, tā kā naudai tīri pēc savām fiziskajām īpašībām piemīt pārvietošanas ierobežojumi, finansiālos norēķinos tā prasa lielu darbietilpību, kā arī tā nenodrošina norēķinu ķēdes nepārraujamību un savas kustības kontroli. Atrisinājums - tas ir tā saucamā “ bezpapīra “ tehnoloģijas izmantošana, ņemot vērā industriāli attīstīto valstu pieredzi-praksē pielietot skaidras naudas aizstājējus un ieviest speciālās ierīces to automātiskai apstrādei. Tālāka bezskaidras naudas norēķinu apjoma palielināšana, kā arī bezskaidras naudas norēķinu attīstība komercbanku operācijām var tikt sasniegta tikai ar banku darbības kompjuterizāciju.Tā kā mūsdienās automatizācija tiek plaši pielietota, tiek stādīts uzdevums -skaidrās naudas apgrozības optimizācija, iedzīvotāju laika racionālāka izmantošana, iedzīvotāju brīvo līdzekļu maksimāla piesaistīšana.
Galvenie mērķi, lai izveidotu principiāli jaunu banku pakalpojumu veidu:
- noteiktu izdevumu samazināšana, kas saistīta ar skaidras naudas apgrozījumu;
- priekšnoteikumu radīšana intensivai un pilnīgai iedzīvotāju brīvo naudas līdzeķļu akumulācijai un maksimāls tautsaimniecības un iekšējās saimniecības efekts no šo akumulēto līdzekļu izmantošanas;…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties