Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479024
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienīgiem motoriem izmanto tikai bezkontaktu aizdedzes sistēmas, jo tās nodrošina augstvērtīgākus elektrotehniskos parametrus. Augstākas kompresijas pakāpes, liesāka degmaisījuma uzmantošanas un citu izmaiņu rezultātā nepieciešams palielināt sistēmas enerģiju, dzirksteles degšanas ilgumu (vismaz 2 ms), sekundāro spriegumu (līdz 35 kV un vairāk) utml.
Elektroniskās aizdedzes sistēmas ar bezkontaktu vadību parasti dēvē vienkārši par “bezkontaktu aizdedzes sistēmām”, tā apzīmējot vairāku veidu elektroniskās aizdedzes sistēmas:
- gan sistēmas ar primārā ķēdē notiekošo elektrisko procesu elektronisku vadību un augstsprieguma impulsu mehānisku sadalīšanu pa cilindriem,
- gan sistēmas ar elektronisko vadību, augstsprieguma impulsu statisko (bez sadalītāja) sadalīšanu un aizdedzes momenta elektronisko regulēšanu (skat. 1.pielikumu).
Svarīgākā visu bezkontaktu aizdedzes sistēmu atšķirība no kontaktu, kontakttranzistoru aizdedzes sistēmām ir tā, ka visnedrošākais mezgls - mehāniskais pārtraucējs - aizstāts ar elektrisko impulsu devēju. Praksē visbiežāk izmanto elektromagnētiskos indukcijas devējus un Holla devējus, retāk –foto devējus. Elektromagnētisko devēju darbības pamatā ir mehāniskās enerģijas pārveidošana elektriskajā - līdzīgi kā ģeneratorā ar ierosmi no pastāvīgiem magnētiem. Foto devējos izmanto fotoelementus, kas gaismas enerģiju pārvērš elektriskajā vai foto rezistorus, kas uz tiem krītošās gaismas stipruma izmaiņas ietekmē maina pretestību. Holla devēju darbība pamatojas uz atsevišķu pusvadītāju spēju inducēt uz plakanas pusvadītāja plāksnītes pretējam skaldnēm elektrisko potenciālu, ja to pieslēdz strāvas avotam un ievieto magnētiskajā laukā. Visu devēju radītie elektriskie impulsi ir vāji, īpaši pie maziem motora apgriezieniem. Tāpēc tos vispirms nepieciešams pastiprināt. Pašreiz no tehnoloģiskā un devēju darbības drošuma viedokļa vispiemērotākie ir elektromagnētiskie indukcijas un Holla devēji.
Vienkāršāko aizdedzes sistēmu vadības funkcijas veic elektriskais impulsu devējs un elektroniskais vadības bloks, kā arī mehāniskie centrbēdzes un vakuuma regulatori. Visvienkāršākās bezkontaktu aizdedzes sistēmas praktiski realizē tās pašas likumsakarības, ko kontaktu un kontakttranzistoru aizdedzes sistēmas, uzlabojot tikai atsevišķu elektrisko parametru vērtības. Līdzīgi kā iepriekš aplūkotās sistēmas, arī vienkāršākās bezkontaktu sistēmas nenodrošina pastāvīgu primārās strāvas uzkrāšanas laiku un nemainīgu uzkrātās enerģijas daudzumu aizdedzes spoles primārā tinumā. Tie mainās, mainoties elektrotīkla spriegumam vai motora apgriezieniem.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1157025
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties