Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:830263
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Ekskursija paredzēta tuvākajā laikā, plānots apmēram 20 cilvēku grupa. Ekskursija norisināsies Rīgas vecpilsētā, tātad Vecrīgā, staigājot ar kājām, apskatīsim aptuveni 21 objektu, par kuriem arī nedaudz vairāk pastāstīšu, tā svarīgākās iezīmes.

Maršruta apraksts

Mūsu satikšanās vieta ir Rātslaukums Vecrīgā. Rātslaukumā mēs apskatām Melngalvju namu, Rolandu skulptūru, kā arī Jaunavu ielu, kura atrodas Rātsnama iekšpusē un mazs ieskats Pētera baznīcu apskatot.
Melngalvju nams:
Celts 1334. gadā, vairākkārt pārbūvēts. 17.gs. par tā vienīgajiem iemītniekiem kļuva dzīvespriecīgo un uzņēmīgo vācu tirgotāju brālība – Melngalvju biedrība. Viens no daudzajiem biedrības aizbildņiem bija Svētais Maurīcijs, romiešu reģiona komandieris. Melngalvji – neprecēti tirgoņi. Ēkas fasādē ir redzami arī četri veco Hanzas pilsētu ģērboņi – Rīgas, Brēmenes, Lībekas un Hamburgas ģērnoņi. Mūsdienās Melngalvju namā notiek koncerti, dažādi kultūras pasākumi, tiek rīkotas balles un svinētas kāzas.

Rolandu skulptūra:
Rolanda skulptūra ir viduslaiku Hanzas Brīvpilsētu simbols. Brēmene – brīvā Hanzas pilsēta. Rolanda statuja ir kā akmenī iekalta brīvības alku izpausme. Imperatora ērglis uz Rolanda vairoga liek saprast, ka pilsētas dibināšana saistās ar Kārļa Lielā vārdu un Brēmene pakļaujas tikai imperatoram un nevienam citam garīgajam vai laicīgajam varonim. Laukumā apskatāma 2000. g. Izgatavotā Rolanda statujas kopija, oriģināls apskatāms Pētera baznīcā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties