Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:390669
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Kāda nozīme televīzijā ir skaitļiem 16:9?
16:9 ir ekrāna vai kadra formāts (kadra malu koeficientu attiecība), kas jau ir faktisks starptautisks formāts HD-televīzijai (neskatoties, kā tas nav vienīgais HD formāts). Šo formātu var arī nosaukt par ‘nākotnes TV formātu’.

2.Kā televīzijā raksturo asumu? Kādu attēla asumu varēja nodrošināt VHS ieraksta formāts? Pamatojiet to.
Asums televīzijā – mazo attēla detaļu reproducēšanas pakāpe vai mazo detaļu daudzums videoattēlā; asums definējas ar attēla frekvenču raksturojumu pakāpi (asumu var izmērīt, kā augsto(vairāk par 2 MHz) un zemo frekvenču attiecību signālā) un reprodukcijas pilnīgumu; asums ir atkarīgs no tehnoloģijas un reproducēšanas nosacījumiem, materiāliem un aprīkojuma, kas izmantoti reproducēšanai.
VHS formāta videomagnetofoni izmanto kasetes ar lenti, kuras platums ir 12,6 mm, ar vislielāko ierakstīšanas garumu 240 (Standard Play) min vai līdz 480 min Long Play režīmā (ar divreiz sliktāko kvalitāti). Un galvenais VHS-formāta trūkums ir diezgan neliels attēla asuma līmenis (ap 240 līnijām pēc horizontāles) un liela attēla kvalitātes pasliktināšanas jau pēc pirmās materiāla pārrakstīšanas.

3.Ar kādu shēmu TV uztvērējā tiek atdalīti rindu sinhroimpulsi?
Izvērses ierīču sinhronizācija pārraides kamerai un TV uztvērējam tiek izdarīta no viena sinhrosignāla avota – sinhroģeneratora.
Rindas sinhroimpulsu un lauku sinhronizācijas impulsu izdalīšanai, sinhronizācijas impulsus dara ar dažādu garumu. To dara ar defirencējošam un integrējošam ķēdēm.

1.Kā darbojas krāsu LCD displejs?
LCD monitora ekrāns ir matrica, kur vienam attēla elementam (to sauc par pikseli) atbilst trīs subpikseli (R-red, G-green, B-blue). Polarizācijas filtrs, kurš ir izvietots uz ekrāna laiž cauri tikai vienas polarizācijas gaismu. Katra matricas šūna satur sevi šķidros kristālus, kuriem piemīt kristālisko vielu anizotropiskās īpašības. Pievadot šūnai elektrisko spriegumu ar mainīgo amplitūdu šķidrie kristāli pagriež caur ejošas gaismas polarizāciju. Mainoties šķidro kristālu polarizācijas virzienam, caur ejošas gaismas intensitāte izmainās. Tā kā pirms polarizācijas filtra atrodas krāsu filtrs, tad attēla elements ir triju subpikseļa starojuma summa.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties