Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:889987
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zemāku istabas temperatūru! Katrs grāds ietaupa apmēram 6% kurināšanai patērētās enerģijas, taču jāsalst tik un tā nav. Ieteicamā temperatūra telpās: dzīvojamā istabā un darba telpās20°C, virtuvē un guļamistabā 18°C, koridorā 15°C. Tāpēc biežāk ieskatieties termometra rādījumos.
Apkure ir ieslēgta, lai gan mājās visu dienu neviena nebūs? Elektroniskie termostata ventiļi ir attiecīgi noregulējami – pa dienu istabas temperatūra tiek pazemināta, bet, kad Jūs nākat mājās, tā atkal tiek paaugstināta. Pie tam šos ventiļus ir viegli iebūvēt. Aprunājieties ar kādu apkures speciālistu.
Reizēm sienas aiz radiatoriem ir plānākas, tāpēc siltums var vieglāk aizplūst. Ja starp sienu un radiatoru ir pietiekami daudz vietas, tad Jūs siltuma zudumus varat aizkavēt, izmatojot īpašas siltumizolācijas plāksnes vai folijas. Tās ievieto starp radiatoru un sienu. Tā Jūs istabā saglabājat siltumu, nevis apkures izmaksas.
Klimata labā īpaši daudz var darīt dzīvokļu un māju īpašnieki, jo enerģijas patēriņš un CO2 izplūšana pirmām kārtām ir atkarīga no ēkas celtniecības veida un apkures sistēmas. Ja Jūs plānojat kādu jaunbūvi, tad enerģiju taupošs celtniecības veids Jūsu enerģijas patēriņu var samazināt pat par 80% no vidējā patēriņa. Konsultējieties! Neatkarīgi no tā, vai esat īrnieks, vai arī dzīvojat paša četrās sienās, mūsu padomi Jums noteikti palīdzēs taupīt enerģiju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties