Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:177399
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Biosfēra, tās struktūra un sastāvdaļu raksturojums
Biosfēra ir zemes apvalks, kura sastāvu, struktūru un enerģijas bilanci ietekmē dzīvo organismu darbība. B. ir zemes ģeogrāfiskā apvalka daļa, kurā eksistē dzīvība. B. veido litosfēras virsējā kārta, hidrosfēra un atmosfēras apakšējais slānis, kur ir dzīvība. Litosfēra ir zemes ārējā, viscietākā daļa, kas aptver zemes garozu. Hidrosfēra ir zemes ūdeņu apvalks, kas veido virszemes un pazemes ūdeņu kopumu. Atmosfēra ir zemes gāzu apvalks. Ekosistēma ir biosfēras funkcionāla vienība, kurā norit vielu, enerģijas un informācijas plūsma; tā ir liela un atvērta sistēma, kas ražo un patērē organiskas vielas izmantojot saules enerģiju. Organismu telpiskais sadalījums b.ir ļoti nevienmērīgs. Biosfēras robežas iedala divās kategorijās – pati biosfēra, kur dzīvā viela lokalizējas pastāvīgi un slāņus, kas ir augstāk (parabiosfēra) un zemāk (metabiosfēra), kur dzīvie organismi nonāk nejauši. Biosfērā koncentrējas skābeklis, oglek­lis, fosfors, slāpeklis un citi elementi, bez kuriem nav iedomājama dzīvība.

2. Ekosistēmas būtība un tās struktūra. Ekosistēmu klasifikācija
Ekosist. ir biosfēras funkcionālā vienība, kurā norit vielu, enerģijas un informācijas plūsma. Ekosist. ir liela un atvērta sistēma, kas ražo un patērē organiskās vielas, izmantojot saules enerģiju. Ekosist. ir ekoloģiska sistēma, kas sastāv no 2 apakšsistēmām – biosistēmas un abiotiskajiem komponentiem, kuri atrodas ciešā mijiedarbībā un ietekmē viens otru. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties