Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:469238
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1. Ekonomikas teorijas būtība.
Ekonomikas teorija kā zinātne pēta to, kādā veidā sabiedrība nodrošina efektīvu ierobežoto resursu izmantošanu, lai maksimāli apmierinātu iedzīvotāju vajadzības.
Ekonomikas teorijas centrā ir cilvēks, viņa rīcība, centieni arvien labāk apmierināt savas vajadzības ierobežoto resursu ietvaros. Tas liek cilvēkam ekonomiskajā dzīvē rīkoties saimnieciski.
Var secināt, ka ekonomikas teorija ir mācība par ekonomikas subjektu rīcību, cēloņsakarībām viņu saimnieciskajā darbībā. Tā izzina ekonomikas subjektu rīcības likumus un izmantošanas nosacījumus mikroekonomikas un makroekonomikas līmenī. Tādejādi izpētot gan individuālās saimnieciskās vienības rīcību (atsevišķas nozare, firma, mājsaimniecība u.t.t), gan cēloņsakarības tautsaimniecības līmenī (parādība kā kopprodukts, nacionālais ienākums u.t.t.), kā arī jautājumus, kuri attiecas uz abiem ekonomikas līmeņiem (bezdarbs, nauda, vērtspapīri u.t.t.).

2. Ekonomisko parādību izzināšana.
Ekonomikas parādības jeb procesus izzināt ir sarežģīti, jo ekonomikas teorija ir akadēmiska, nevis šauri profesionāla zinātnes nozare un tās atziņas kalpo par teorētisko pamatu visām pielietojamām ekonomikas zinātnēm. Šīs praktiskās zinātnes risina specifiskus uzdevumus, pēta, kā ekonomikas teorijas principi, likumi darbojas konkrētā nozarē.
„Ekonomiskās dzīves pētīšana ir sarežģīts process. Cilvēki ekonomiskās dzīves procesus izzina domāšanas abstrahējošā darbībā, t.i., abstrahējoties no pētāmās parādības tiešās konkrētības, to vienkāršojot.” Reālā ekonomika ir sarežģīta, tomēr to vienkāršojot, abstrahējot tā nezaudē reālo pamatu, uz kuru balstās visa ekonomiskā teorija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113610
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties