Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902087
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomiskos noziegumus parasti izdara labi izglītoti cilvēki, ar plašām zināšanām savā nozarē. Bīstami šādi noziegumi ir tāpēc, ka bieži vien korupcijas rezultātā tiek ietekmēta valsts darbība, kropļots tirgus un mazināta valsts iedzīvotāju uzticība valsts iestādēm un pārvaldei.
Ekonomiskie noziegumi ir saistīti ar profesionālo vai biznesa darbību. Balto apkaklīšu noziegumu nodarītais ļaunums ir daudz lielāks par atklātu laupīšanu vai ielaušanos, kaut arī paši noziegumi nav tik acīmredzami. Ekonomisko noziegumu upuris ir sabiedrība kopumā.
Liela daļa no tā, ko mūsdienās dēvē par balto apkaklīšu noziegumiem, ir definēts jau pirms ilgāka laika. Piemēram, Šērmana antitrestu akts, kas atklātībā parādījās 1890. gadā un bija saistīts ar korporāciju monopolstāvokļa ierobežošanu. 1933. un 1934. gadā Edvīns Sazerlends pirmo reizi zinātniski definēja un aplūkoja balto apkaklīšu noziegumus no kriminoloģijas viedokļa.
Bieži vien darba devēji un arī darba ņēmēji neapzinās, ka iesaistās ne pārāk likumīgās nodarbēs un ir ne pārāk godīgi attieksmē pret biznesu, piemēram, izmantojot darba devēja telefonu personiskajām vajadzībām vai nepamatoti palielinot rēķinus. Šāda rīcība tiek pamatota ar argumentu par nepietiekami lielu darba algu. Zagšana no kompānijas, firmas vai citas biznesa struktūras netiek uztverta kā noziedzīgs nodarījums, bet gan par sava darba papildienākumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties