Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:148786
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt trīs nozīmīgākie tirgus sistēmas funkciju elementi ir privātīpašums, jo jebkurā gadījumā lai uzsāktu savu biznesu, jāsāk ir ar pamatkapitālu, ja tas ir pašam savs ir lielākas izredzes gūt peļņu, jo nebūs jāmaksā īpašuma noma. Kā otru svarīgu faktoru minēšu resursu un preču tirgus –konkrēti cenu sistēma – ja cenas visam ir augstas, mazas izredzes ko uzsākt un veikt, jo nav par ko segt visas izmaksas. Kā pēdējo argumentu tirgus sistēmas elementu sistēmā minēšu brīvo uzņēmējdarbību un konkurenci, elementāri jo mazāka konkurence , jo lielāka iespēja veidot veiksmīgu uzņēmējdarbību.
Pirms aptuveni 20 gadiem Latvijā komandekonomikas apstākļos augstāko izglītību varēja iegūt ierobežots cilvēku skaits, jo studiju vietas bija stingri saplānotas. Izglītība bija bezmaksas, labākie studenti saņēma stipendiju. Kā rezultātā augstskolu absolventiem bija obligāti 3 gadi jāstrādā darba vietās, uz kurām viņus nosūtīja valsts komisija. Mūsdienās augstākā izglītība pārsvarā ir par mazu , budžeta vietas ir maz, austskolas savā starpā konkurē maksātspējīgu studentu piesaisti. Valts tirgus un valsts darbību varetu uzlabot palielinot budžeta vietu skaitu augstskolā un samazinot skolu izmaksas, noteikt augstskolām samazināt izmaksas ar izdevīgiem savstarpējiem nosacījumiem starp valsti un augstskolu. Tādā veidā , būs lielāks skaits izglītotu jauniešu, kuri iespējams, dzīvē būs ar cēliem mērķiem un ja tos realizē, tad no tā labumu var gūt arī valsts, jo tiks maksāti uzņēmuma nodokļi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390340
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties