Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983271
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekonom. ģeogr. ir cilvēka ģeogr. apakšnozare. Ģeogrāfiju var iedalīt: dabas ģeogr. un ekonom. ģeogr.- tika pārsaukta par cilvēka ģeogrāfija.
Ekonomiskā ģeogrāfija- cilvēka ģeogr. apakšnozare, kas pēta zemnieciskos procesus un to tektonālā aprīkojuma likumsakarības.
Ekonom. ģeogr. pēta:
Pasaules saimn.- pasaules valstu saimniecības kopums, kas ir iesaistīts Starpt. Darba dalīšanā un kuros saista dažāda veida līgumi.
Pasaules saimn., kā sistēmu ietekmē:
Ģeogr. telpa;
Ekonom. telpa (naudas aprite);
Informācijas telpa (nodrošina inform. apmaiņa)- ļoti nozīmīga prece mūsdienās
Nabadzība- kad nav pieejama informācijas izglītība.


Модель имеет 4 основных допущения, некоторые из которых являются проблематичными для анализа, имеющего отношение к О. Первым, и наиболее важным, является то, что модель исключает все формы использования внешнего рынка труда. Таким образом, только крестьянская семья работает на домашней ферме, не используя внешних трудовых ресурсов. В отличие от модели развития классовых отношений, предложенной Лениным, в которой О рассматривается как центральный компонент функционирования и развития крестьянского хозяйства, Чаянов отводит центральную и преобладающую роль именно фермерскому хозяйству. Однако, как мы увидим в дальнейшем, модель Чаянова может использоваться и для анализа распределения трудовых ресурсов в контексте О. Во-вторых, чаяновская модель предполагает, что продукция фермерского хозяйства либо используется для собственного потребления, либо будет продаваться на местном рынке. В-третьих, все крестьянские хозяйства имеют свободный (гибкий) доступ к земле. В результате этого Чаянов мог утверждать, что неравенство в структуре собственности на землю являлось результатом различия в потребностях семей на различных стадиях жизненного цикла семьи. Например, больше земли требуется, когда высок трудопотребительский баланс, например когда дети еще малы и не могут производительно трудится. Таким образом, Чаяновское предположение о свободном доступе к земле позволяет ему исключить из анализа неравенство в отношении собственности на землю и не рассматривать его роль в углублении капиталистических отношений. Дело в том, что для Чаянова, отражает просто структуру спроса крестьянских семей, которая зависит от изменения состава семьи с течением времени. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties