Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:581168
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Makroekonomiskā nestabilitāte: bezdarbs.
Bezdarbs ir un būs samniecības ekonomiskā un sociālā problēma.Brīvprātīgs bezdarbnieks nav kā bezdarnieks, jo nepiedāvā darbaspēku darbaspēka tirgū.
Bezdarbs ir viens no nozīmīgākajiem makroekonomiskajiem rādītājiem, kas liecina par saimnieciskās aktivitātes pakāpi. Tehnoloģiskās revolūcijas brīdī tiek samazināts darba vietu skaits, bet ne obligāti samazinās arī IKP. Importpreces dodizvēles brīvību, jo tās ir plašas. Bet importpreces vairo bezdarbu, samazinās IKP valstī un veicina darbavietu radīšanu citās valstīs, kur tiek ražota ši importa prece. Bezdarbu normu nosaka bezdarbieku skaits un kopējo darbaspēku masa.
Bezdarba sekas. Bezdarbs nozīmē, ka netiek izmantots viens no aktīvākajiem ražošanas resursiem. Tādejādi reālais kopprodukts ir mazāks par potenciālo, kas samazina iedzīvotāju patēriņu un uzņēmējiem investīciju iespējas. Pastāvot ilgstošam bezdarbam, tiek zaudētas darba iemaņas un kvalifikācija. Rodas problēmas ģimenē, ar bērnu maksas izglītošanu utt.
Es personiski uzskatu, ka vajag pirkt Latvijā, Latvijas produktus, kā to dara manā ģimenē, jo tas palielinās mūsu IKP un arī darba spēku. Mēs netikai tapēc nepērkam importa preces, bet arī uzskatam, ka tās nav tik garšīgas. Lai neveidotos ekonomiskas problēmas ģimenē un iespējams arī valstī, tad domāju, ka naudu vajag tērēt apdomīgi un lietderīgi.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1321224
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties