Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:296211
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Kādos gadījumos fiziskajai vai juridiskajai personai ir tiesības individuāli vai kopā ar citiem pilsoņiem vai citām personām iesniegt lūgumrakstu Eiropas Parlamentam?
Saskaņā ar LESD 227.pantu jebkuram Eiropas Savienības pilsonim, kā arī jebkurai fiziskai personai, kas dzīvo kādā dalībvalstī, vai juridiskai personai, kurai ir juridiskā adrese kādā dalībvalstī, ir tiesības individuāli vai arī kopā ar citiem pilsoņiem vai personām iesniegt lūgumrakstus Eiropas Parlamentā par jautājumiem, kas ir Savienības kompetencē un kas tieši skar šo pilsoni vai personu.
Līguma par ES darbību 20.panta otrajā punktā ir atspoguļoti ES pilsonības institūta būtiskie elementi: "Savienības pilsoņiem ir ar Līgumiem piešķirtās tiesības un ar tiem uzliktie pienākumi. Viens no tiem ir tiesības iesniegt lūgumrakstu Eiropas Parlamentā, rakstīt Eiropas ombudam un Savienības iestādēm un padomdevējām struktūrām jebkurā no Līgumu valodām un saņemt atbildi tajā pašā valodā.
Lūgumraksts var būt sūdzības vai lūguma formā un var attiekties uz sabiedrību vai privāti interesējošu jautājumu.
Lūgumraksts var būt personīgs lūgums, sūdzība vai novērojums par ES tiesību aktu piemērošanu vai aicinājums Eiropas Parlamentam ieņemt noteiktu nostāju kādā jautājumā. Šādi lūgumraksti dod Eiropas Parlamentam iespēju pievērst uzmanību dalībvalstu, vietējo pašvaldību vai citu iestāžu izraisītiem Eiropas pilsoņu tiesību pārkāpumiem.
Sūdzības vai problēmas tēmai jābūt ar pārrobežu raksturu un jāatbilst kādai no ES darbības jomām. Tas ir politisks instruments, ar kura palīdzību izdarīt politisku spiedienu vai pievērst papildu institūciju un sabiedrības uzmanību būtiskai problēmai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392029
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties