Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:437231
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības Padome arī nav izvairījusies no pārmaiņām. Par plašāk pielietojamo procedūru kļūs vairākuma balsojuma princips. ES Padomes lēmumu apstiprināšanai būs nepieciešams atbalsts 55 % apmērā no dalībvalstīm, kas pārstāv vismaz 65 % Eiropas iedzīvotāju. Šis princips tiek dēvēts par dubultā vairākuma sistēmu un tiek uzskatīts, ka šāda lēmumu pieņemšana būs leģitīmāka un ātrāka. Tāpat tiek izveidots arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka postenis, kas reizē pildīs arī Augstākā pārstāvja kopējās ārpolitikas un drošības politikas lietās pienākumus. Augstākā pārstāvja amata pienākumos ietilpst priekšlikumu izteikšana, ārpolitikas īstenošana, kas notiks Padomes vārdā, tāpat viņš pārstāvēs Eiropas Savienības nostājas starptautiskā līmenī.
Vismazākās pārmaiņas skārušas Eiropas Komisiju. Līdz 2014.gadam Eiropas Komisijā darbosies viens pārstāvis no katras ES dalībvalsts, bet pēc 2014.gada Komisiju veidos 2/3 no dalībvalstu skaita, balstoties uz vienlīdzīgas dalībvalstu rotācijas principa. Tādējādi katros divos no trijiem Eiropas Komisijas termiņiem, piemēram, Latvijai būtu savs komisārs.
Bez institucionālajām pārmaiņām, pārmaiņas skars arī iedzīvotājus un nacionālās valdības, kuras gan šobrīd tuvāk neaplūkošu. Kopumā redzams, ka Lisabonas līguma stāšanās spēkā Eiropas Savienības ir nesusi milzum daudz pārmaiņu. To, vai šīs pārmaiņas būtiski ietekmēs un uzlabos ES darbību redzēsim tikai pēc gadiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties