Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:758215
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eiropa mūsdienās ir kļuvusi par ārkārtīgi multikulturālu kontinentu. Tomēr, atceroties Eiropas vēsturi, jāzina, ka lielākā daļa tās teritorijas ir ilgāku vai īsāku laika posmu bijusi kādas citas valsts sastāvā – okupēta. Mūsdienu sabiedrība, lai arī stipri mainījusies un attīstījusi ir veidojusies balstoties uz tradīcijām, kas sevī ietver dažādas normas un vērtības un tās ir radušās ietekmējoties no savā laikā valdošajām varām. Bieži ir izteikts viedoklis, ka kultūras pirmavots ir Eiropa, bet ASV izveidojusies tikai kā „piedēklis”.
Jau gadiem Eiropu ir mēģināts apvienot vienotā veselumā, tomēr vēl joprojām Eiropas valstīs ir samērā atšķirīgas identitātes, sākot jau ar tādām individuālām atšķirībām, kā valoda, un beidzot ar konstitucionālo varu, kas iedalās monarha un prezidenta varas apgabalos. Taču, neskatoties uz šo visu, Eiropai ir izdevies nodibināt savienību, kas veiksmīgi funkcionē jau 50 gadus.
1. Eiropai nav skaidra ceļa, vīzijas kā nākotnē konceptuāli attīstīsies integrācijas process – vai Eiropa kļūs par Superlielvalsti vai Federālu valstu kopu. Tomēr tiek izteiktas prognozes, ka Eiropas Savienībā pastāvēs sava veida sajaukums starp federatīvu valsti un starpvalstu savienību, jo starp savienības valstīm pastāv konstitucionālas pretrunas. Fišers uzskatīja, ka nākotnē Eiropa kļūs par federatīvu valsti, tomēr šis viedoklis tika apgāzts, kad 2007. gadā netika parakstīta Eiropas Savienības konstitūcija.
2. Ekonomiskās problēmas Eiropas attīstībā, jo Savienības valstīm ir diezgan atšķirīgi ekonomiskās attīstības līmeņi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231722
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties