Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553961
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirmajos pēckara gados R – Eiropas zemes, lai arī baudīja Savienoto Valstu draudzību, jutās apdraudētas. Tāpēc 1949. gadā tika parakstīts Ziemeļatlantijas līgums, kas nodrošināja militāru, politisku, saimniecisku un kulturālu sadarbību. Ziemeļatlantijas organizācijā sākotnēji bija divpadsmit valstis: ASV, Lielbritānija, Francija, Beļģija, Holande, Luksemburga, Kanāda, Portugāle, Dānija, Islande, Itālija un Norvēģija. Vēlāk pievienojās arī Turcija, Grieķija un R – Vācija. Līguma galvenais punkts paredzēja savstarpēju militāru aizsardzību.
1945. gadā Lielbritānijā joprojām pie varas bija leiboristu partija. 1945. gadā viens no leiboristu partijas mērķiem bija panākt augstu nodarbinātību. Lielbritānijā bija liels pieprasījums pēc pirmās nepieciešamības precēm. Valstī bija liels bezdarbs, tā regulēšanai izmantoja ekonomista Keinsa metodi. Keinsa metode paredzēja to, ka gan valsts, gan privātais sektors izdeva vairāk līdzekļu, lai veicinātu preču un naudas līdzekļu pieaugumu. Valdība sāka stingrāk kontrolēt ekonomiskās investīcijas, proti, ekonomiskos ieguldījumus citās valstīs. Vēlāk jau 1964. gadā valdība sāka nodarboties ar lielāko korporāciju un Anglijas banku nacionalizāciju.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120083
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties