Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Džons Golsvertijs ir 20. gadsimta angļu kritizētājs reālists. Viņš pieder pie pasaules ievērojamākajiem romānistiem un novelistiem..
Viņš ir dzimis Londonā, ievērojama advokāta ģimenē. Golsvertijs ir beidzis Oksfordas universitātes Juridisko fakultāti. Lai viņš labāk sagatavotos izvēlētajam darbam kuģniecības tiesību specialitātē- devies vairāku gadu braucienā uz tirdzniecības kuģiem. Šajā laikā iepazinis Dienvidu arhipelāga zemes, Ameriku un Austrāliju.
1897. gadā parādās viņa pirmās publikācijas un no tā laika nododas tikai rakstnieka darbam, bet slavu un atzinību gūst tikai 1906. gadā, pateicoties romānam „Īpašnieks”.
Rakstnieks ir interesējies par mākslu un tajā ir iedziļinājies. Tās pazīšana ir ietekmējusi Golsvertija personību un arī viņa daiļradi.
„Golsvertijs ir tipisks buržuāziskās inteliģences pārstāvis, kas kritizē savu šķiru „no iekšpuses”, kā norāda progresīvais angļu kritiķis A. Ketls, nesniegdamies pāri tās robežām. Taču šajos ietvaros Golsvertjs ir skaudri vērīgs, apzināti reālistisks rakstnieks. Meklēdams ļaužu attiecībās humānos dzinuļus, Golsvertijs atklāj un parāda spēkus, kas buržuāziskajā sabiedrībā vērsti pret visu cilvēcīgo. Viņš iet cīņā pret utilitāro dzīves uztveri, pret neīstumu, aprobežotību un neiecietību. ”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1182119
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties