Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:111194
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdzās daudzām citām psiholoģiskām saslimšanām, aizvien biežāk sastopama anoreksija un tās „māsa” bulīmija. Turklāt šīs slimības – jo tās patiešām ir slimības – var beigties letāli un savu upuri novest kapā. Bet kā tad īsti anoreksija un bulīmija izpaužas? Kā tās cēlušās?
Pirmais solis pretī saslimšanai ar anoreksiju – neapmierinātība ar savu izskatu: „Es esmu tik resna!”, „Ārprāts, kādi man tauki!”. Nākošais – apņemšanās rīkoties. Kaut kas taču jādara lietas labā! Jākļūst slaidai un skaistai kā modelēm uz žurnālu vākiem. Un, galu galā, tieši to taču no mums visi gaida! Tad seko ēdienu devu samazināšana, kas turpinās, līdz slimniece praktiski neēd. Pat apēdusi vienu ābolu dienā, viņa uzskata, ka ir pārkāpusi robežas un uzņemtās kalorijas noteikti parādīsies tauku veidā. Anorektiķes var vairākās dienas pārtikt tikai no tējas (bez cukura – jo tajā taču ir kalorijas), joprojām nervozējot par neesošu lieko svaru. Spogulī viņas sevi redz nevis patiesajā izskatā ( kas pārāk bieži ir vienkārši katastrofāls – tikai kauli un āda), bet saskata neesošus tauku slāņus, no kuriem vēl jātiek vaļā. Ja slimības norisē neiejaucas, meitenes organisms saēd pats sevi - pēdējā slimības stadijā tas jau ir tā novājināts, ka glābšana nav iespējama.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties