Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687301
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Otrā signālsistēma ļauj domās salīdzināt ienākošo informāciju ar to informāciju, kas glabājas mūsu atmiņā. Cilvēks ar otro signālsistēmu izprot dabas procesus un uztver signālus. Tā, kā otrā signālsistēma ir saistīta ar visiem kairinājumiem, vārds tos var aizstāt (emocijas), signalizēt par tiem centrālajai nervu sistēmai un organisms var izraisīt tās pašas darbības, kuras izraisa šie kairinājumi.
Lai cilvēks varētu uztvert īstenību ar otrās signālsistēmas palīdzību, otrajai signālsistēmai ir nepieciešama galvas smadzeņu garozas un zemgarozas struktūru vienlaicīga darbība. Tāpēc cilvēkam ir nepieciešami runas un nervu centri, kas palīdz apstrādāt darbību.

Cilvēka temperaments
Nervu pamatprocesu īpašības veido pamatu temperamenta iezīmēm. Izšķir četrus temperamenta tipus: sangvinisko, flegmatisko, holērisko un melanholisko. Parasti var sastapt rakstura kombinācijas no šiem tipiem, taču katram viens ir noteicošais.
Sangviniķis pēc rakstura ir ziņkārīgs un radoši aktīvs. Sangviniķiem nervu sistēma ir stipra, kā arī līdzsvarota un kustīga jeb dzīva .Viņš vienmēr darbojas, organizē, ir gatavs sacensties, strīdēties, diskutēt. Ziņkāre var izpausties grāmatu lasīšanā. Bieži viņi iztērē ļoti daudz savas enerģijas, tāpēc viņi var likties nemierīgi un spontāni.
Viņiem patīk greznība - izsmalcināts dzīves veids. Sangviniķi izrāda savu izsmalcināto apģērbu un aksesuārus citiem cilvēkiem. Viņi ir dzīves baudītāji. Tērējot naudu, viņi to izmanto tā, lai tas viņiem sagādātu prieku un sniegtu baudu. Sangviniķi dzīvi vēlas padarīt interesantāku.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties