Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:115145
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbs rakstīts 1. personā it kā dienasgrāmatā vai arī vēstulēs, jo dažās nodaļās Džordžs uzrunā kādu lasītāju, bet grāmatā parādās dialogi, kurus Džordžs atstāsta kā 3. persona, visām nodaļām klāt ir datums. Darbība risinās Devonā jeb Devonšīrā (RAnglija), fermā.

I (Tīrelī 20. jūlijā)
1. nodaļā pārsvarā iepazīstina ar personāžiem un darbības vietu. Ferma ir „snaudulīga”, atrodas ceturtdaļjūdzi (jūdze- 1609 m, ceturtdaļjūdze- 402,25 m) no jūras, kalna galotnē. Dzīvojamā ēka tiek raksturota kā ne veca, ne jauna, ne skaista, ne neglīta, brīnum jauka, veca māja.
Džons Fords ir fermas īpašnieks, „~70 gadus vecs, 17 stounus smags (~ 100 kg), liela auguma, .. sirms, .. viņam nepiemīt nekas zemisks vai sīks.” Dzimis kādā no Anglijas Z novadiem, bet „visu mūžu pavadījis Jaunzēlandes Z daļā, kur viņam piederēja liela „sēta”” (t.i. muiža, ferma vai tml.). Jaunzēlandē viņa vienīgais dēls paspēlējis visu naudu zirgu sacīkstēs un pēc tam nošāvies, tanī pašā gadā nomirusi Forda sieva. Fords atlīdzināja pilnīgi visus dēla parādus un atgriezās dzimtenē. Ar viņu kopā dzīvo vienīgā radiniece- Pasiansa, 18 gadus veca, slaika, pievilcīga meitene ar impulsīvu un mainīgu raksturu, tomēr nemīl izrādīt savas jūtas. „Jūtas absolūti bezbailīga laivā, bet ne par ko nekāptu zirga mugurā, par sarūgtinājumu vectēvam.” Skolā nav gājusi, bet pašmācības ceļā apguvusi mazliet no skolas priekšmetiem (vēsture, ģeogrāfija, matemātika), mazliet apmācīta vijoļspēlē. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties