Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926940
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

2.Durbes ezera kvalitāte un piesārņojums
Novērojumi:
Durbes ezers ir atzīts kā dūņains ezers. Dūņu slānis ir aptuveni 0,5 – 2,5m. Ezers atrodas blakus Rīgas Liepājas šosejai un ir daudz piebraukšanas iespējas. Durbes ezerā ir licencēta makšķerēšana un vairākas peldvietas tūristiem. Ūdens caurredzamība līdz gruntij ir lielāka kā 0,75m. Rietumu piekrastē ir liels aizaugums ar platām niedrēm, ūdensziediem u.c. augiem. Lielā ezera daļā skrajas vārpainās daudzlapes audzes. Aizaugušās platības ir iecienījuši dažādi putni.

2.1.Durbes ezera esošās ietekmes, blakus esošie piesārņotāji
Ezerā ieplūst notekūdeņi arī pa grāvjiem. Notekūdeņu apjoms
bioloģiski attīrīto notekūdeņu daudzums diennaktī ir aptuveni 50m3, notekūdeņu apjoms mehāniski attīrītu notekūdeņu daudzums diennaktī ir aptuveni 25m3. Ezera ūdens piesārņotājs ir Durbes internātskola. Notekūdeņi novadīti 3 vietās ezerā ietekošajos meliorācijas grāvjos un Trumpē (ietek ezerā) ietekošajā meliorācijas grāvī.
Vēl ezeru piesārņo ferma, notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izplūde Trumpes upē, kas pēc < 1 km ietek Durbes ezerā. Nenoliedzmi ūdeni piesārņo SIA "Durbes KS" - Jaunlieģu ciemata notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā rezultātā notekūdeņi pēc attīrīšanas iekārtām nonāk dīķī, tad pa novadgrāvi Durbes ezerā.
Arī SIA "Durbes KS" - Durbes pilsētas Notekūdeņu Attīrīšanas Iekārtas 2, Raiņa ielā 27 veido piesārņojumu ezerā, kā rezultātā notekūdeņi pēc attīrīšanas iekārtām nonāk grāvī, tad pa lielāku novadgrāvi Durbes ezerā.
SIA "Durbes KS" - Durbes pilsētas bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, Peldu ielā 2, kuru bioloģiskā attīrīšana nemaz nedarbojas, tā rezultātā notekūdeņi pēc attīrīšanas iekārtām nonāk novadgrāvī, tad Trumpes upē, kas ietek Durbes ezerā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117604
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties