Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:735369
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Metodes
Mērķis: Divpunktu mārīšu audzēšanas racionalizēšana, lai mārītes izmantotu laputu apkarošanai. Problēmas sagādā mākslīgas barotnes sagādāšana mārīšu audzēšanai.
Metodes: Audzēt mārītes vienādos apstākļos pārbaudot dažādas diētas.
Bonte &Clercq ir veikuši pētījumu, kura laikā audzējuši mārītes vienādos apstākļos ar dažādām diētām. Eksperimentā tika izmantotas A. Bipunctata kolonijas, kas iegūtas Biobest NV (Waterlo, Belgium) un barotas ar miltu sviļņa Ephestia kuehniella olām un ziedputekšņiem attiecībā 50:50. Kolonijas tika turētas un eksperimenti notika: 23+- 1oC, 65+- 5% RH un 16h gaismas periodu. Eksperimenta laikā tika pārbaudītas 8 dažādas diētas: (1) dzīvas zirņu laputis Acyrthosiphon pisum, (2) Ephestia kuehniella olām un mitriem medus bišu ziedputekšņiem, (3) dehidratētas un (4) hidratētas dekapsulētas Artemia franciscana, (5) lipolizētas gaļas un aknu diētu, (6) dehidratētas un dekapsulētas Artemia franciscana papildinātas ar ziedputekšņiem, (7) lipolizētas gaļas un aknu diēta papildināta ar putekšņiem un (8)putekšņu, dehidratētu un dekapsulētu Artemia franciscana un lipolizētas gaļas un aknu mikstūra. Katra barība tika ievietota savā petrī platē , kur tiek arī ievietoti mārītes. Tiem tika nodrošināts svaigs ūdens un atļauts vairoties. Katru dienu tika novērota kūniņu attīstība un jaunie pieaugušie īpatņi tika nosvērti un baroti ar to pašu ēdienu un arī tie tika ļauts pāroties. Olas katru dienu tika savāktas un izskaitītas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1241458
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties