Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:293437
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

7.Filma “Normālu ģimeņu nemēdz būt. Ir tikai mīlošas!”
1.) Dzimumu diskriminācija- Diskriminācija uz dzimuma pamata ir personas negatīva novērtēšana vai sliktāka izturēšanās pret šo personu, balstoties uz dzimumu, nepamatoti atšķirīga attieksme pret sievietēm un vīriešiem. Diskriminācija uz dzimuma pamata aptver arī diskrimināciju sakarā ar dzimuma maiņu un diskrimināciju, kuras pamatā ir grūtniecība.
Dzimumu stereotipi- Dažādi izplatīti uzskati par to, kādas īpašības ir raksturīgas sievietēm un kādas vīriešiem, kas vieglāk veicas meitenēm un kas zēniem, ko ir pienākums darīt meitenēm un ko zēniem, ir sabiedrībā izplatīti maldīgi pieņēmumi.
2.) Pēc dzimuma sadalījuma 46,23% Latvijas iedzīvotāju ir vīrieši, bet 53,77%- sievietes.
3.) Dzimumu diskriminācija vienmēr ir pastāvējusi un tā arī nekad nekur nepazudīs. Tas ir karš starp vīriešiem un sievietēm, strīdoties par pienākumiem un attiecībām, ģimenēs un darba vietās. Sievietēm un vīriešiem var arī būt labas attiecības, kuri saprot un mēģina palīdzēt viens otram, bet ir arī nesaskaņas starp abiem dzimumiem. Šie stereotipi un uzskati ir no vecajiem laikiem, kad sievietei bija jāsēž mājās, jādzemdē bērni, jātaisa vakariņas, jātīra māja, jāpelna mazāk nekā vīrs. Savukārt vīriešiem ir šie stereotipi un uzskati, ka viņi nedrīkst izrādīt nekādas emocijas, ir jāpelna un jāuztur ģimene, viņi nepiedalās bērna audzināšanā, viņiem ir jādara viss fiziskais darbs. Ar laiku viss mainās, un šie uzskati un stereotipi pamazām vairs nav tik svarīgi, jo tagad pastāv vienlīdzība starp dzimumiem. Pastāv kašķi un nesaskaņas, jo kā jau vairākas reizes esmu minējusi, ka stereotipi un uzskati ir nodoti no paaudzes uz paaudzi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1388991
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties