Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323043
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Modeļa apraksts
Praktiskajā darbā programmpaketē Powersim Studio 7 modelēts slīpi pret horizontu izsviesta ķermeņa augstuma un veiktā ceļa izmaiņas laikā. Modelī nav ņemta vērā gaisa pretestība. Slīpā sviedienā gaisa pretestība izmaina kustības trajektoriju, tāpēc tā nav ideāla parabola. Gaisa pretestības dēļ ķermenis nepaceļas tik augstu, cik to nosaka ideālais gadījums bez gaisa pretestības. Un pacēlies, tas krīt lejā stāvāk nekā kustībā bez gaisa pretestības.
Lai precīzi aprēķinātu visus metiena nosacījumus, jāņem vērā vēl arī citi blakus apstākļi, piemēram, ceļavējš vai pretvējš. Arī sānvējš novirza sānis ne tikai salīdzinoši lēni lidojošu ķermeni, bet arī ar lielu ātrumu izsviestu (izšautu) ķermeni.
Modelī iespējams ievadīt ķermeņa sākotnējo ātrumu, izmešanas leņķi, izmešanas augstumu, izmešanas tālumu (no kuras vietas ķermenis ir izmests), un piezemēšanās augstumu (gadījumā, ja ķermenis kustību beigs nogāzē vai uz mājas jumta, kur augstums būs atšķirīgs no izmešanas augstuma). Ja ķermeņa beigu augstums ir ievadīts pārāk augsts – tāds, kuru izsviestais ķermenis nemaz nevar sasniegt (piem., ķermenis izsviests ar 10 m/s ātrumu, bet tam jābeidz kustība 500 metru augstumā), tad par ķermeņa kustības beigu augstumu tiek pieņemts tā izsviešanas augstums.
Praktiskajā darbā dotajās diagrammās pieņemts, ka ķermeņa izmešanas leņķis ir 45 grādi, izmešanas ātrums – 140m/s. Ķermenis ir izmests no -200 metru augstuma un 120 metru tāluma. Ķermenis piezemējas 100 metru augstumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties