Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432342
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1903. gadā tika izgudrota pirmā lidmašīna. 17. decembrī pirmo reizi vēsturē, gaisā pacēlās lidmašīna ar mehānisku dzinēju. Tas bija brāļu Raitu izgudrotais lidaparāts ar 12 zirgspēku mehānisko benzīna dzinēju. Kaut arī pirmais lidojums ilga tikai 12 sekundes tomēr Atlantijas okeāna krastā bija dzimusi pirmā lidmašīna.
1908. gadā tika izgatavots konveijers. Konveijers ir nepārtrauktas darbības celšanas un transporta mašīnu beramkravu vai gabalkravu pārvietošanai pa noteiktu trajektoriju. Ar konveijeri veic transporta operācijas starp iekārtām, transporta mašīnām, noliktavām utt. Šis izgudrojums veicināja rūpniecības attīstību.
1942. gadā akvalangu izgudroja franči Ž. I. Kusto un E. Gaņāns. Akvalangs ir autonoms aparāts elpošanai zem ūdens. Baloni pildīti ar saspiestu gaisu vai gāzu maisījumu, kas novērš kesona slimību. Ar akvalangu var uzturēties zem ūdens no dažām minūtēm ( 40 m dziļumā ) līdz vienai stundai un ilgāk mazākā dziļumā.
1945. gadā tika izgudrota pirmā atombumba. 16. jūlijā notika spožs uzliesmojums Njū Meksikas štata tuksnesī – tika izmēģināta atombumba. Kopš tā laika atomzinātne skar katru mūsu kultūras un politikas aspektu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties