Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613669
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vārds „demokrātija” ir cēlies no grieķu valodas un burtiskā tulkojumā nozīmē „tautas vara”. Salīdzinājumā ar tā laika nozīmi, mūsdienās vārda „demokrātija” nozīme ir mainījusies. Grieķi toreiz neko nezināja par indivīdu brīvībām un tiesībām. Vienīgais, kas grieķu demokrātijai ir kopīgs ar mūsdienu demokrātiju ir iespēja ietekmēt politiku piedaloties Tautas sapulcē (Senajā Grieķijā) un vēlēšanās (mūsdienās).
Viennozīmīga demokrātijas definīcija nav iespējama. Politikas teorijā demokrātijas jēdziens pieder pie apstrīdamajiem jēdzieniem gluži kā „varas”, „brīvības” un „vienlīdzības” jēdziens. Jēdzienu „tauta” u.c. var dažādi interpretēt, tāpēc tā lietojums ir izplūdis. Vai tie ir visi iedzīvotāji, kas sasnieguši vēlēšanu vecumu, vai arī tikai tie, kam ir, piemēram, pietiekami daudz īpašumu, lai varētu ietekmēt valsts politiku. Vai sievietēm ari ir balsstiesības? Vai tas ir demokrātiski ļaut vēlēšanās piedalīties tikai daļai iedzīvotāju? Šādi interpretēt var arī vārdu „vara”. Kā vara izpaužas sabiedrībā? Vai vara nozīmē tiekšanos iegūt kontroli pār sabiedrību? Šādā gadījumā tā vairs nav demokrātija, bet gan autoritārais vai totalitārais režīms. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties