Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Demokrātija attīstības valstīs: dažādība un līdzības

     

    Konspekts6 Politika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:944510
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd valsts ir lielākā naftas ieguvēja Āfrikā un tajā ir plašs dabas resursu klāsts. Var secināt, ka Nigērija ir vislielākais attīstības līmenis, tajā pastāv elektrostacijas un naftas atradnes Gvinejas līča piekrastē.
Rezultātā var secināt, ka apskatītās trīs valstis ir diezgan līdzīgas politiskajās sfērās – Meksikai un Brazīlijai ir līdzīgas vēlēšanu sistēmas, arī valsts pārvalde ir strukturēta vienādi – ar divpalātu parlamentu un vairākiem federatīvajiem apgabaliem. Nigērija, savukārt, vairāk atšķiras, nekā ir līdzīga, jo pat mūsdienās valsts ir neoficiāli sadalīta vairākos sīkos apgabalos pēc etniskajām grupām, tās galvenās divas daļas – Ziemeļu un Dienvidu daļas ir attīstījušās balstoties uz dažadiem principiem, kas sekmēja valsts nevienādu attīstību.
Ir jāsalīdzina dažādu demokrātisku un nedemokrātisku pazīmju attīstības pakāpi. Demokrātijas līmenis, manuprāt, ir visaugstākais Meksikā, kur amerikanizācijas process ir skāris ikvienu ģimeni un pat valsts devīze ir „Tauta ir pirmā”, kas liecina par aktīvu iedzīvotāju cīņu par savām tiesībām. Turklāt, viena no galvenajām partijām Meksikā saucas demokrātiski – revolucionāra, tauta aktīvi iesaistās politikā un liela tautas daļa šobrīd atbalsta populistiskas idejas. Brazīlija, manuprāt atrodas pēdējā, trešā vietā, apskatīto valstu starpā pēc demokrātijas līmeņa valstī, jo joprojām par nopietnu problēmu valsts iekšpolitikā tie uzskatītas brazīliešu un afrobrazīliešu tiesības, kā arī cilvēktiesību neievērošana un zema leģitimitāte. Nigērija, par spīti tam, ka ir sadrumstalota valsts, tomēr atbalsta katru etno – grupu un pārstāv katras tautas intereses gan sabiedriski, gan politiski.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331165
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties