Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451784
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vispilnīgākā izpausme pilsoņu līdzdalībai vispārējo interešu aizstāvēšanā ir vietējā mēroga demokrātijai, kas savukārt ir viens no Eiropas modeļa pamatelementiem. Lai sabiedrība spētu lepoties ar miera, labklājības un daudzveidības priekšrocībām, jāizmanto pašvaldības un decentralizācijas princips. Reģionu kompetence būs stimulējoša un veicinās labklājību tikai tad, ja to stiprinās sadarbība un ja tā notiks solidaritātes ietvaros. Politisku mērķu sasniegšanā aktīvi darbojas vietējās un reģionālās pašvaldības un vispiemērotākais instruments šā mērķa īstenošanā ir decentralizācijai.
Izšķiroša loma uzņēmējdarbības apstākļu radīšanā ir vietējām un reģionālajām pašvaldībām, kuras pārzina to teritorijā valdošos apstākļus, iespējas un prasības, kas ļauj attīstīt konkurētspējīgāku ekonomisko vidi. Pilsētu un reģionu konkurētspēja galvenokārt balstās uz teritoriālo īpatnību piemērotāku izmantošanu cilvēku kapitāla, kultūras un vietējo iedzīvotāju tradicionālo prasmju jomās. Līdz ar to decentralizētā pieeja pārsvarā ir efektīvāka, jo tā ļauj rast risinājumu reģiona vajadzībām.
Decentralizētām struktūrām ir lielāka iespēja reaģēt atbilstoši reālajiem apstākļiem, uz ārējās vides izmaiņām, ņemot vērā cilvēku vajadzības, kā arī ir plašākas iespējas pieņemt pēc iespējas ātrāk lēmumus, kur tas ir iespējams. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties