Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300766
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēsturiskās apskates vietas
1. Daugavpils (Dinnaburgas, Dvinskas) cietoksnis –pēdējais bastiona tipa cietoksnis Eiropā. Šobrīd tas ir viens no retajiem 19. gs. cietokšņiem Austrumeiropā, kas ir saglabājies gandrīz bez izmaiņām. Būvdarbi veikti no 1810.- 1878. gadam, bet jau 1812.gadā šeit veiksmīgi atvairīti pirmie Napoleona armijas uzbrukumi.
19.gs.1.puses cietokšņbūve, joprojām labi saglabājusies, ir unikāla. Ansambli veido citadele, valnis un aizsargdambis, kas sargā no plūdiem. Cietokšņa pamati tika likti jau Ivana Bargā laikā, kad 1577.gadā tika uzbūvēts nocietinājums.1810. gadā cars Aleksandrs I gatavojās karam ar Franciju, tāpēc vēlējās nostiprināt impērijas rietumu robežas, un tapa Dinaburgas cietoksnis. 1812.gadā tas glāba pilsētu, jo Napoleona I armija nespēja pārvarēt garnizona pretestību un tikt garām nocietinājumiem. Leģenda vēsta, ka kopš tā laika Daugavas gultne glabā desmitiem lielgabalu, kurus dažs labs arī mēģinājis izcelt.Cietokšņa izturības lielo slavu izskaidrojot fakts, ka javai klāt esot piejaukti olas baltumi. Turklāt vareno vārtu atslēga vien sverot 28 kg. Runā, ka zem cietokšņa ir slepena eja, kas ved tieši zem Daugavas. Cietokšņa vārtiem doti caru- Aleksandra, Konstantīna, Nikolaja un Mihaila – vārdi.Turpat atradās arī apartamenti cara ģimenei, kur viņi varēja apmesties pa ceļam uz Eiropu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties