Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:633533
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

9) FPDAL 13. pants:
(1) Pārzinim ir pienākums likumā noteiktajos gadījumos izpaust personas datus valsts un pašvaldību amatpersonām. Pārzinis izpauž personas datus tikai tām valsts un pašvaldību amatpersonām, kuras pirms datu izpaušanas ir identificējis.
(2) Personas datus var izpaust, pamatojoties uz rakstveida iesniegumu vai vienošanos, norādot datu izmantošanas mērķi, ja likumā nav noteikts citādi. Personas datu pieprasījumā norādāma informācija, kas ļauj identificēt datu pieprasītāju un datu subjektu, kā arī pieprasāmo personas datu apjoms.
(3) Saņemtos personas datus drīkst izmantot tikai paredzētajiem mērķiem.
Pienākums izpaust personas datus ir tikai tad, ja attiecīgajai valsts vai pašvaldību iestādei likumā ir paredzētas tiesības pieprasīt ziņas. Iestādēm ir pienākums norādīt, kādam mērķim personas dati ir nepieciešami. Vienošanos var noslēgt tikai par tādu personas datu nodošanu, kuru apstrādei jau ir tiesisks pamats, t.i., valsts vai pašvaldību iestādei saskaņā ar kādu likumu ir tiesības pieprasīt informāciju no pārziņa. Arī valsts vai pašvaldību iestāde attiecībā pret citu valsts un pašvaldību iestādi, kas pieprasa informāciju par konkrētas personas datiem, ir pārzinis. Piem., Uzņēmumu reģistrs, izskatot administratīvā procesa lietas regulē pārbauda, vai personas, kas paraksta pieteikumus un tiek ievēlētas par valdes locekļiem, ir reģistrētas iedzīvotāju reģistrā.
10) 19. pants:
Datu subjekts var aizliegt savu personas datu apstrādi komerciāliem mērķiem. Viņam ir tiesības 1 mēneša laikā no dienas, kad iesniegts pieprasījums par apstrādes aizliegumu, saņemt pārziņa pamatotu atbildi.
11) 20. pants:
Ja pārzinis nepilda likumā noteiktos pienākumus, datu subjektam ir tiesības apstrīdēt Datu valsts inspekcijā pārziņa atteikumu sniegt informāciju vai veikt konkrētos pantos minētās darbības. Šis pants paredz pārsūdzēt ne tikai valsts un pašvaldību iestāžu atteikumus, bet arī privāto tiesību juridisko personu un fizisko personu atteikumus sniegt normatīvajos aktos paredzēto informāciju datu subjektam vai atteikumu izdarīt labojumus.
12) 26. pants:
Personas datu apstrādes aizsardzības obligātās tehniskās un organizatoriskās prasības nosaka MK.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1365929
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties