Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:493024
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tipogrāfija lingvistu izpratnē ir vienkārši pasīvs konteiners runātā vārda attēlojums vizuālā sistēmā. Tipogrāfiskais dizains apskatīts kā teksta elements un tā nozīmes veidojošs elements var tikt dēvēts par semantisku. Vēsturiski ir iesakņojies iedalījums- teksta veidotājos un dizaina veidotājos. Kā ikviens grafiskais dizains, arī druka var izraisīt dažādas noskaņas- rotaļīgu, nopietnu, tradicionālu, eksperimentālu, utt. Dizaineri šīs asociācijas izmanto un nereti cenšas ieviest tajās izmaiņas. Semantiskās tipogrāfijas uzdevums ir vizuāli veidot teksta struktūru, izceļot tās nozīmi. Saskaņā ar semantisko tipogrāfiju tekstu dažādība ir cieši saistīta ar tā interpretāciju.
Mūsdienās reklāmu dizainā arvien vairāk tiek izmantota ‘dekonstruktīvistu tipogrāfija’- tipogrāfija, kur tipogrāfija ir nošķirta no teksta kā atsevišķs, personīgi ilustratīvs tēls.
Vizuāli verbālā retorika
Retorika var tikt raksturota kā vilinošas heirestikas kopums, kas tiek izmantotas, lai ietekmētu tās personas sajūtas un noskaņu, kurai vēstījums ir adresēts. Sajūtas ir īstermiņa fenomens pārraujošs ikdienas rīcību plūsmu, savukārt noskaņa ir ilgtermiņa rakstura, ietverot nākotnes izvērtēšanu. Ar vizuālajiem līdzekļiem tiek ietekmētas sajūtas un noskaņas.
Retorika
Retorika var tik iedalīta divos studiju laukos: 1) pārliecinošie līdzekļi (rhetorica utens); 2) pārliecinošo līdzekļu apraksts un analīze (rhetorica docens).Retorika- efektīvs valodas lietojums attieksmes veidošanai un uzvedības ietekmēšanai. Mūsdienās „informācijas nemiera” (R.S. Wurman) laikā, ar lielu informācijas blīvumu, retorikas līdzekļi tiek izmantoti konteksta noteikšanai un kognitīvās entropijas mazināšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties