Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795218
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, šī luga pavisam noteikti ir komēdija, jo tajā tika komiski attēlotas cilvēka dabas vājības, šajā gadījumā skopums. Sižeta gaitā norisinājās dažādi pārpratumi, šķēršļi, kas īpaši raksturo komēdijas žanru. Lielākie šķēršļi, kas raksturo lugu bija mīlestības aizliegums, tēva skopulība. Lugā parādījās visi tās sižeta elementi – ekspozīcija, sarežģījums, kāpinājums, kulminācija un atrisinājums. Līdztekus komiskajam, lasītājs pārdzīvo līdzi Kleanta un Marianas mīlestībai, kuru šķeļ Arpagona un Marianas mātes vienošanās – arī šī ir komēdijas pazīme.
Es domāju, ka lugā parādījās visas komēdijas pazīmes un tā pilnīgi noteikti ir komēdija. Šāds ir mans viedoklis par doto tēmu.
4. Kurām Nikolā Bualo izvirzītajām labas lugas pazīmēm atbilst Moljēra “Skopulis”? Pamato! ( 10 p.)
Nikolā Bualo uzsver, ka laba luga ir tāda, kurā ir akcentēts dabiskums, svarīgas trīs vienības – vieta, laiks un darbība. Moljēra komēdijā “Skopulis” pavisam noteikti ir akcentēts dabiskums, jo tiek stāstīts par reālu dzīves situāciju, ka reāli ir šādi skopi cilvēki, pat arī mūsdienās. Komēdijā vieta un laiks tiek precizēts un aprakstīts nepārtraukti, pati darbība norisinājās Parīzē. Tika atklāts, ka darbība norisinās ne tikai Arpagona mājās, bet arī krogā un citur. Laiks tika precizēts, piemēram, kad Arpagons teica Frozīnei, ka kariete aizbrauks pēc Marianas vakarpusē. Darbība neapšaubāmi ir aprakstīta racionāli un daiļrunīgi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties