Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:387526
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ATBILDES
Patstāvīgajam darbam Nr.4
1.uzdevums.
Saskaņā ar DL 109.p. 1.d. darba devējam aizliegts uzteikt darba līgumu ar grūtnieci, kā arī ar sievieti pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā, izņemot gadījumus, kas noteikti šā likuma 101.panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5. un 10.punktā. Trešo grāmatvedi ir jāizbeidz darba līgums, neskatoties uz to ka ir ar vislielāko darba stāžu kombinātā un vienīgā, kurai bija augstākā izglītība attiecīgajā specialitātē.

2.uzdevums.
Arodbiedrības komiteja nedos piekrišanu inženieres Vītolas atlaišanai, jo ja darba rezultāti un kvalifikācija būtiski neatšķiras, priekšrocības palikt darbā ir tiem darbiniekiem, kuri pie attiecīgā darba devēja nostrādājuši ilgāku laiku. 108. panta 2.daļa, 1 punkts.
Arodbiedrības lēmums būs par labu darba devējam, arodbiedrība lems atbrīvot Personāldaļas inspektori Lejiņu no darba sakarā ar to, ka viņai gada laikā vairākas reizes piemēroti disciplinārsodi

3.uzdevums
Es atlaistu:
-pensionāri, kura uzņēmumā strādā 25 gadus,
-darbinieku, kurš paralēli darbam mācās neklātienē augstskolā, uzņēmumā strādā 2 gadus, jo viņš neaudzina bērnu vecumā līdz 14 gadiem vai bērnu invalīdu vecumā līdz 18 gadiem, viņam nav divi vai vairāki apgādājamie un viņa ģimenes locekļiem ir pastāvīgi ienākumi. Pamatojoties uz Darba likuma 108. Panta 2.daļa 3, 4, 5 punkts.
NELIKUMĪGI - Pret darbinieku, kurš uzņēmumā strādā 20 gadus un līdz pensijai palikuši 4 gadi, darba devējs rīkojās nelikumīgi, jo priekšrocības palikt darbā ir tiem darbiniekiem, kuriem līdz pensijas vecuma sasniegšanai atlicis mazāk par pieciem gadiem, saskaņā ar Darba likuma 108. panta 2. daļas 8. Punkts.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties