Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380870
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.08.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Kādi ir jaunie virzieni baletā? Ar ko tie atšķiras no klasiskā baleta?
19. gs. un 20. gs. sākumā popularitāti ieguva balles dejas, salona dejas un viesību dejas, kas ir vienkāršas klasiskās pāru dejas ar improvizācijas tipa horeogrāfiju, kas tiek dejotas savam priekam un atpūtai. Tās radušās Eiropā vai Ziemeļamerikā un savu galīgo veidolu ieguvušas Lielbritānijā līdz 1935. gadam. Mūsdienās daudzas balles dejas ieguvušas sporta deju statusu, un labākie dejotāji sacenšas pasaules mēroga sacensībās, kurās pārstāvētas desmit dejas: piecas standartdejas – lēnais valsis, Vīnes valsis, fokstrots, tango un kviksteps, un piecas Latīņamerikas dejas – samba, džaivs, rumba, čačača, pasodoble. Populāras modes dejas bijušas čarlstons 20. gs. 20. gados, džiterbags 30. un 40. gados, džaivs un rokenrols 50. gados, tvists 60. gados, disko dejas un džeza dejas 70. gados un breiks 80. gados. 90. gados radās dejas, kurās nepieciešamas atlētiskas iemaņas – hāsls, ņūjorkers un citas. Katrs dejas žanrs, netieši mijiedarbojoties, ietekmējis viens otra attīstību. Viens no jaunajiem virzieniem 20. gs. bija arī stepa deja

8. Kā baleta izrādes varētu piesaistīt skatītāju mūsdienās?
Skatītājus var piesaistīt pasākuma harmoniskā- mierīgā gaisotne- jeb baleta mūzika. Skatītājus piesaista arī pats galvenais baleta dejotāji- ar savu dejas izpildījumu. Visus pārējos iespējamos dejošanas veidus var apgūt visi , bet baletu vajag prast dejot . Apbrīnojama ir baletdejotāju prasme un tieksme pēc sava mērķa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties