Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129951
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4) Izpēti tuvāk un raksturo vienu no tekstā pieminētajā personībām. Izsaki savu viedokli pamatojot to, kāpēc šī cilvēka nozīme Latvijas vēsturē tiek vērtēta tik augstu:
Persona – Frīdrihs Briedis
Ieguldījums - Viens no drosmīgākajiem un talantīgākajiem latviešu virsniekiem. Saņēmis augstākos Krievijas armijas amatus. 1912. gadā ieguva poručika dienesta pakāpi un tika iecelts par rotas komandieri. Viens no pirmajiem, kurš uzņēmās latviešu strēlnieku bataljonu komandēšanu, ir saņēmis Jura Zelta zobenu (par drošsirdību), vēlāk saņēma arī Vladimira ordeni, Frīdrihs Briedis ir novadījis daudz veiksmīgu kauju. 1917.gada rudenī Briedis ir spiest aiziet no sava strēlnieku pulka, jo tika atklāts lielinieku pretinieks. Viņš iesaistās vienā no lielākajām Krievijas pretlielinieciskajām virsnieku organizācijām. Vienlaikus Briedis slepus sadarbojās ar Latviešu Nacionāldemokrātu partiju. 1918.gada jūlijā nodevības rezultātā arestēts. 1918. gada 28. augustā Briedi latviešu čekisti pēc nežēlīgas spīdzināšanas nošauj. Pēc nāves par varonību Ziemassvētku kaujās apbalvots ar visu šķiru Lāčplēša kara ordeni
Viedoklis – Frīdrihs Briedis, bija ļoti mērķtiecīgs un drosmīgs virsnieks, tāds, kādu vajadzēja kā pirmo latviešu strēlnieku bataljona komandēšanai. Lai gan viņš ir bijis vairakkārt ievainots un hospitalizēts, tas viņu neatturēja no savu darbu un pienākumu veikšanas. Briedis veica ļoti bīstamus izlūkgājienus un citus nepieciešamus gājienus, lai novērtētu un analizētu situāciju. Frīdrihs Briedis bija īstens patriots un lojāls savai tēvzemei.
2) Atbildi uz jautājumiem par bēgļu situāciju:
1. Kādi apstākļi spieda Latvijas teritorijas iedzīvotājus doties bēgļu gaitās: Vācu karaspēka ielaušanās Kurzemē 1915. gada maija pirmajās dienās radīja paniku iedzīvotājos un izraisīja pirmo stihisko bēgļu kustību. Pretiniekam nostiprinoties Liepājas apkārtnē un draudot ar jaunu ofensīvu(plašāka mēroga uzbrukumu) Rīgas virzienā, 1915. gada vasarā Latvijā sākās plaša bēgļu kustība. Krievijas armija pēc saviem zaudējumiem nolēma pielietot „izdedzinātās zemes” taktiku – atkāpšanās laikā evakuējot vai iznīcinot visu, ko pretinieks varētu izmantot …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1383128
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties