Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:244754
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darba algas tēze, kas neprasa analītisku pieeju jautājumam, kas ir prece darbaspēka tirgū, vienkārši apgalvo, ka darba alga ir samaksa par darbu, par noteiktu veikumu vai konkrētu rezultātu. Lai nerastos situācija, kad cilvēks tiek pielīdzināts precei, tiek uzskatīts arī ka cilvēks, jeb tā darbaspējas tiek uz laiku iznomātas. Neatkarīgi no dažādiem viedokļiem par darba algas ekonomisko saturu darba alga ir ienākums, ko saņem darbaspēka īpašnieks, izmantojot savas darbaspējas. Šī ienākuma avots ir tā jaunrade, tas ražīgais spēks, kas piemīt šīm spējām un kas izpaužas darba procesā kā darbaspēka izmantošanas rezultāts.
Lai kāda arī nebūtu darba algas ekonomiskā satura koncepcija darba algas līmenis ir atkarīgs no darbaspēka pieprasījuma un piedāvājuma samēra. Darbaspēka pieprasījumu nosaka vairāki faktori: Ražojumu un pakalpojumu pieprasījums; Darba ražīgais spēks un darba intensitātes pakāpe; Darba dienas ilgums; Noteiktas specialitātes un aroda pratēju pieprasījums; Pieprasījums pēc mūzikas, izcilu aktieru, sportistu un vispār visdažādāko „zvaigžņu” snieguma; Monopsons, kad darba ņēmēji kādā attālākā nostūrī ir saistīti ar ražotni, tirdzniecības centru, kas ir vienīgais darba devējs.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties