Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:852459
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Teksts rada pārsvarā ļoti drūmu noskaņu un izraisa plašu pārdomu procesu par dzīvi, reliģiju, attiecībām, nāvi un dzīvi pēc nāves. Viss izlasītais liek salīdzināt mūsdienu sabiedrības rīcību, morāles uzskatus ar viduslaiku cilvēkiem, kā arī personīgi liek salīdzināt manu personisko viedokli par „nāves grēkiem”, cilvēka dzīves mērķi, Dieva nozīmi, stāvokli un veidolu manā dzīvē, kā arī liek domāt par ar iepriekšminētajām lietām saistītiem tematiem, kas vairāk tuvi manis pašas, nevis poēmā paustajiem uzskatiem. Protams, neiztrūkstošs pārdomu materiāls ir mīlestības tēma, kas caurstrāvo visu Dantes „Dievišķo komēdiju”. Tā kā mani uzskati visā pilnībā nesakrīt ar liriskā „es” viedokli, brīžiem manī radās negatīvs vērtējums par izlasīto, kā piemēram kaislības pieskaitīšana nāves grēkiem, kā arī pats fakts, ka Ellē nosūtīti tie cilvēki, kuri dzimuši pirms Kristus.

2. Teksts rakstīts no pirmās personas skatu punkta. Stāstītājs ir Dante – galvenais varonis, kas nav viena un tā pati persona, kas Dante – autors. Teksta galvenais motīvs ir liriskā „es” vajadzība atbrīvot sevi no grēkiem,( lepnības, skaudības, dusmām, slinkuma, skopuma, miesas kārības, kaislības ), kļūt tīram, kā rezultātā Dante slavenā dzejnieka Vergīlija pavadībā dodas cauri Ellei, kura attēlota līdzīga piltuvei, un sadalīta 9 Elles lokos, kur, attiecīgi pēc grēka lieluma, novietoti grēcinieki, mūžam lemti mokām. Jo lielāks grēks, jo vainīgais atrodas dziļāk un mokas ir neciešamākas. Dantes grēcinieki saņem tādu sodu, kas alegoriski attēlo grēcinieka dvēseles stāvokli. Piemēram, tirāni ķepurojas verdošās asinīs, augļotājiem kaklā uzkārti naudas maisi, kas tos liec pie zemes, liekuļi staigā smagās, virspusē apzeltītās svina mantijās, utt.
Dantes ceļojums ir baismīgs, briesmu pilns un nežēlīgiem iespaidiem bagāts.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130263
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties