Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:724796
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Dabīgā kosmētika    2
  Dabīgās kosmētikas priekšrocības    2
  Dabīgie ādas kopšanas līdzekļi    3
  Sausas ādas kopšana    3
  Taukainas sejas ādas kopšanas līdzekļi    4
  Kombinētas sejas ādas kopšana    5
  Maskas pūtīšu likvidēšanai    5
  Atsvaidzinošās sejas maskas    6
  Maskas vasaras raibumu balināšanai    7
  Dabīgā kosmētika matiem    8
  Matu mazgāšana ar dabīgajiem šampūniem    8
  Matu skalošana un maskas    9
  Receptes, kas paredzētas, lai iegūtu mīkstus un spīdīgus matus    9
  Maskas matu nostiprināšanai    9
  Maskas un skalošanas līdzekļi, kas veicina matu augšanu    10
  Maskas sausu matu kopšanai    11
  Maskas taukainu matu kopšanai    11
  Līdzekļi, kas novērš matu izkrišanu    11
  Līdzekļi cīņā pret blaugznām    12
  Dabīgie matu veidošanas līdzekļi    13
  Dabīgo matu kopšanas līdzekļu priekšrocības un mīnusi    14
  Izmantotās literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Matu skalošana un maskas
Matu skalošanai noderēs dažādi zālīšu uzlējumi. Lietojot šādus uzlējumus, varbūt nevar sagaidīt tik ātru rezultātu, kā izmantojot gatavos matu skalošanas līdzekļus, tomēr laika gaitā mati kļūst veseli un stipri, turklāt lietojot dabai draudzīgus līdzekļus.
Receptes, kas paredzētas, lai iegūtu mīkstus un spīdīgus matus:
1. Lai mati pēc katras mazgāšanas reizes būtu mīksti, zīdaini, spīdīgi un viegli ieveidojami, var lietot ābolu etiķi un ūdeni. Šī matu skalošanas metode ir zināma jau kopš seniem laikiem. Divu litru traukā jāielej silts ūdens, kuram klāt jāpievieno 2 ēdamkarotes ābolu etiķa. Kad mati ir izmazgāti un izskaloti, tie jāpārlej ar šo etiķa ūdeni. Mati kļūst mīksti ābolu etiķa dēļ, kurš satur daudz vērtīgu vielu: vitamīnus – C, E, B; karotīnu, lielu daudzumu minerālvielu un mikroelementu – kalciju, magniju, fosforu, nātriju, sēru, dzelzi, u.c., kā arī ābolskābi, citronskābi, vīnskābi, aminoskābes, fermentus un pektīnus.
2. 1 ēdamkaroti augu eļļas rūpīgi samaisa ar 1 olas dzeltenumu. Šo maisījumu ieziež matos, galvu aptin ar frotē dvieli. Pēc 30 minūtēm galvu izmazgā ziepju putās un izslauka ar mīkstu dvieli. Procedūru veic 1 reizi nedēļā. Tā paredzēta vecākiem cilvēkiem, kuriem mati kļuvuši nespodri, tievi un trausli.
3. Lai mati būtu mīksti, zīdaini un ar spīdumu, ieteicams pēc mazgāšanas matus saslapināt ar šķīdumu, kas sastāv no 5 ml glicerīna, 15 ml citronu sulas, 90 ml vārīta ūdens un 15 ml odekolona.
Maskas matu nostiprināšanai:
1. Lai aktivizētu asins pieplūdumu galvas ādai, to tonizētu un nostiprinātu matu saknes, var izmantot masku, kura sastāv no 2 olu dzeltenumiem un citrona sulas. Jāatdala olu dzeltenumi, jāizspiež no citrona sula un viss jāsajauc līdz viendabīgai masai. Iegūto masu rūpīgi jāierīvē galvas ādā, virsū jāuzliek dušas cepurīte, kas jāaptin ar dvieli. Maskai vajag iedarboties 20 minūtes, tad mati jāizskalo ar nelielu daudzumu šampūna. Vislabāk ļaut matiem pašiem izžūt. Šīs maskas efektivitāti nosaka tās lietošanas biežums. Ja ar šādu masku baro galvas ādu tikai vienu reizi mēnesī, efekts var nebūt jūtams, taču, ja galvas ādu šādi lutina vismaz reizi nedēļā, tad jau pēc pāris mēnešiem mati būs spēcīgāki un izturīgāki pret termisko iedarbību.
2. Lai nostiprinātu matus un veicinātu to augšanu, izmanto sīpolu sulas un medus maisījumu. Sīpolus sarīvē, iegūtajā putriņā iemaisa medu attiecībā 4:1 un šo maisījumu rūpīgi ierīvē galvas ādā. Pēc 30 minūtēm galvu izmazgā ar siltu vārītu ūdeni.
3. Matu nostiprināšanai un to augšanas veicināšanai reizi mēnesī galvas ādā iemasē vairāku olu dzeltenumus. Pēc 10 – 15 minūtēm matus izskalo siltā bērzu lapu uzlējumā.
4. 3 ēdamkarotes kviešu vai rudzu kliju pārlej ar 4 l verdoša ūdens, trauku silti ietin un atstāj ievilkties 30 – 40 minūtes. Šajā laikā trauka saturu periodiski apmaisa. Uzlējumu izkāš. Tajā mazgā galvu, lai nostiprinātu matus un veicinātu to augšanu.
5. Vakarā pirms gulētiešanas matos ierīvē svaigi sarūgušu pienu. No rīta galvu mazgā ar ziepēm koncentrētā bērzu lapu novārījumā. Matus neizslauka, bet pagaida, līdz tie paši izžūst.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties